Blue Band Kookboek Groenten

Pieternel Pouwels en Carin Leenders-de Vries (red). 1988; 2e dr.
Een initiatief van Blue Band Rotterdam.

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: groenten

Serie: Blue Band Kookencyclopedie

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Hoofdingrediënten Categorie Techniek Blz
14 Boerenkoolstamppot boerenkool, aardappels, kool koken 16
51 Zuurkool(-stamppot) zuurkool, aardappels kool koken 19
16 Hutspot winterwortel, ui, aardappels knolgroenten koken 29
47 Gestoofde bleekselderij bleekselderij, tomaat, kruiden stengelgroenten smoren 46
20 Chili con carne kidneybonen, gehakt, ui, tomatenpuree gedroogde peulvruchten koken 108

Inhoudsopgave

Voorwoord 3

Inleiding 5

Maten, gewichten en ovenstanden 6

Groentekalender 7

Kooktechnieken voor groenten 8

Keukengereedschap 9

  • Kool 10
  • Knolgroenten 26
  • Stengelgroenten 40
  • Ui en prei 50
  • Bladgroenten 54
  • Sla 70
  • Vruchtgroenten 76
  • Peulgroenten 98
  • Verse peulvruchten 104
  • Gedroogde peulvruchten 108
  • Paddenstoelen 118
  • Aardappelen 122
Kruiden 156

Specerijen 138

Basistechnieken en termen 140

Receptenregister 142