20

Chili con carne

Homepage Mieke de Waal

Chili con carne met bruine bonen en stukjes courgette

  • 30 min
  • hoofdgerecht
  • 2 Ć  3 personen
Bewerking van: Blue Band Kookboek Groenten, blz. 108
Chileens
wokken
eenpansmaaltijd
groente, vlees
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank, mes
  • braadpan of wok

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 knoflookteen
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder of 1 rode Spaanse peper
  • 200 g rundertartaar
  • 1 blik tomaten van 400 g
  • 2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt
  • 1 zakje tortillachips (150 g)

Bereiden

Was en snijd de ui en de paprika en snipper de knoflook.
Fruit in een braadpan of wok de ui met knoflook in de olie en voeg paprika- en chilipoeder toe, laat 1 minuut fruiten.
Doe de rundertartaar erbij en laat dit, al prakkend, rul worden. Voeg vervolgens de paprika toe en laat deze even mee fruiten.
Roer de tomatenstukjes erdoor en laat alles nog even sudderen. Doe er tot slot de kidneybonen bij en laat het goed heet worden.

Variaties:

  • 1 blik kidneybonen en 1 blik zwarte bonen
  • 1 groot blik bruine bonen
  • 1 groot blik capucijners

01-02-2011  nr. 20, gewijzigd op: 27-04-22 00:59:25