14, 15

Boerenkoolstamppot en mosterdsaus

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Blue Band Kookboek Groenten, blz. 16
Nederlands
koken
eenpansmaaltijd
aardappelen, groente, vlees, vleesvervanger
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • Grote pan
  • klein sauspannetje
  • eventueel wok

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen
  • 300 g verse boerenkool of 450 g diepvries
  • 1 magere rookworst of 1 vegetarische rookworst
  • ½ zakje jus voor stamppot

eventueel met (mosterdsaus):

  • 1 sjalotje
  • zonnebloemolie
  • ½ zakje rundvleesjus of andere instantjus
  • 125 ml water
  • 2 theelepels Franse mosterd

Bereiden

Aardappelen schillen en in stukken snijden. Aardappelen in de pan doen, boerenkool toevoegen en in 30 min. gaar koken.
Rookworst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. 
Inhoud ½ zakje jus en 125 ml water toevoegen en al roerend met garde aan de kook laten komen. 
Aardappels met groenten door elkaar stampen. Met zout en peper op smaak brengen.
Stamppot met worst en jus serveren.

Tip boerenkool wokken:
De boerenkool smaakt veel beter.
Eventueel toevoegen paprika, wortel en/of andere groente.

Variatie met mosterdsaus

Sjalot pellen en fijn snipperen. Sjalot fruiten in een scheutje zonnebloemolie.
Inhoud zakje jus en 125 ml water toevoegen en al roerend met garde aan de kook laten komen.
2 theelepels Franse mosterd door de jus roeren. 

Meer stamppotten: aardappelpuree, stamppotten en ovenschotels.

28-01-2011  nr. 14 en 15, gewijzigd op: 27-04-22 00:49:37