47

Gestoofde bleekselderij met tomaat

Homepage Mieke de Waal
  • 45 min
  • bijgerecht
  • 4 personen
Bewerking van: Blue Band Groenten, blz. 46.
Europees
stoven
n.v.t.
groente, saus
cholesterolverlagend
  • Energie:
  • Eiwit:
  • Vet: waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: waarvan suikers
  • Natrium:
  • Vezels:

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • pan

Ingrediënten

  • 1½ kg bleekselderij
  • olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel kruidenbouillon,
  • 1 eetlepel peterselie,
  • 1 eetlepel kervel
  • zwarte peper

Bereiden

 

Verwijder de stronk van de bleekselderij (700 gram schoongemaakt) en het blad. Trek met een dunschiller de harde draden van de stelen en was de bleekselderij.


 

Snijd de stelen in gelijke stukken van ca. 5 cm.
Fruit de bleekselderij in een scheutje olie
 
Doe er de tomaten, kruidenbouillon, peterselie, kervel  en zwarte peper bij.
Stoof de groente met het deksel op de pan, op een laag vuur, in een ½ uur gaar.

18-01-2012  nr. 47, gewijzigd op: 21-08-21 22:55:13