51

Zuurkoolstamppot

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
bewerking van recept Het Basiskookboek AH blz. 524 en Blue Band Groenten, blz.19
Nederlands
koken, pureren
stamppot
aardappelen, groente, vlees
cholesterolverlagend
  • Energie: 470 kcal
  • Eiwit: 14 g
  • Vet: 24 g waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: 50 waarvan suikers

miekedewaal.nl - recepten

Ingredi├źnten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 250 g zuurkool
  • 100 ml melk
  • zout
  • 50 g boter
  • peper
  • (vegetarische) rookworst

Materialen

  • grote pan
  • kleine pan
  • pureestamper

Bereiden

Kook de aardappels in de ruime pan water in 20-25 minuten gaar.
Kook de zuurkool in de kleinere pan met aanhangend vocht en 50 ml water in 15-20 minuten gaar.

Giet de aardappels af. Schenk de melk bij de aardappels en breng alles aan de kook. Zet het vuur uit, voeg het zout en de boter toe en stamp alles tot een smeuïge puree.
Giet de zuurkool af en schep de kool door de puree.
Zet de pan terug op het vuur en laat de stamppot nog even goed warm worden. Roer met de spatel goed over de bodem, anders brandt de stamppot aan. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Lekker erbij: (vegetarische) rookworst.

Meer stamppotten: aardappelpuree, stamppotten en ovenschotels.

13-02-2012  nr. 51, gewijzigd op: 21-08-21 23:11:22