Bron |
bewerking van recept Het Basiskookboek AH blz. 524 en Blue Band Groenten, blz.19 |
Keuken |
Nederlands |
Kooktechniek |
koken, pureren |
Type gerecht |
stamppot |
Categorie |
aardappelen, groente, vlees |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
Kook de aardappels in de ruime pan water in 20-25
minuten gaar.
Kook de zuurkool in de kleinere pan met aanhangend vocht
en 50 ml water in 15-20 minuten gaar.
Giet de aardappels af. Schenk de melk bij de
aardappels en breng alles aan de kook. Zet het vuur uit, voeg
het zout en de boter toe en stamp alles tot een
smeuïge puree.
Giet de zuurkool af en schep de kool door de puree.
Zet de pan terug op het vuur en laat de stamppot nog even goed
warm worden. Roer met de spatel goed over de bodem, anders
brandt de stamppot aan. Breng de stamppot op smaak met zout en
peper.
Lekker erbij: (vegetarische) rookworst.
Meer stamppotten: aardappelpuree, stamppotten en ovenschotels.