Bron |
Eigen recept, basis Spaanse saus |
Keuken |
Europees |
Kooktechniek |
koken |
Type gerecht |
bruine of Spaanse saus |
Categorie |
saus |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat |
|
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de ui en hak de paprika in stukjes.
Hak een knoflookteen fijn.
Laat het bouillonblokje in 100 ml water
oplossen
Verwarm de olie in de wok of braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat deze fruiten
tot ze glazig zijn.
Doe de
champignons in de pan en bestrooi deze met paprikapoeder, chilipoeder en
wat braad- en grilkruiden. Bak de champignons tot ze
beginnen te bruinen Voeg dan de paprika toe en laat deze mee
fruiten en garen.
Blus met wodka en laat even sudderen.
Doe in een steelpan 1 eetlepel olie s.
Voeg de bloem toe en roer tot het
mengsel is opgelost lichtbruin kleurt.
Giet de helft van de bouillon bij de roux en
blijf roeren tot het mengsel glad en gebonden is.
Schenk dan de rest van de bouillon er bij en breng aan de kook.
Roer de
tomatenpuree er doorheen.
Doe tot slot het paprika-champignonmengsel uit de wok er
bij, en laat nog even pruttelen voeg nu zo nodig nog 100 ml
water toe, tot je tevreden bent over de dikte van de saus.
Laat alles nog even sudderen. Maak voor het opdienen de saus af met een flinke scheut Alpro light of koffiemelk .