176

Stroganoffsaus

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min
  • bijgerecht
  • 4 personen
Eigen recept, basis Spaanse saus
Europees
koken
bruine of Spaanse saus
saus
cholesterolverlagend
  • Energie: 98 kcal
  • Eiwit: 5 g
  • Vet:4,6 g  waarvan verzadigd 2,3 g
  • Koolhydraten: waarvan suikers 1,7 g
  • Natrium: 435 mg
  • Vezels: 0,6

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 ui of 2 sjalotten
  • 1 niet te grote paprika
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 à 200 ml water
  • ½ blokje rundvleesbouillon of een schepje tuinkruidenbouillon
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • braad- en grillkruiden
  • wodka
  • 1 eetlepel bloem
  • ½ klein blikje tomatenpuree
  • Alpro cuisine light of magere koffiemelk

Materialen

  • wok of braadpan
  • steelpan
  • garde

Bereiden

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de ui en hak de paprika in stukjes. Hak een knoflookteen fijn.
Laat het bouillonblokje in 100 ml water oplossen

Verwarm de olie in de wok of braadpan. Voeg de ui en de knoflook toe en laat deze fruiten tot ze glazig zijn.
Doe de champignons in de pan en bestrooi deze met paprikapoeder, chilipoeder  en wat braad- en grilkruiden. Bak de champignons tot ze beginnen te bruinen Voeg dan de paprika toe en laat deze mee fruiten en garen.
Blus met wodka en laat even sudderen.

Doe in een steelpan 1 eetlepel olie s.
Voeg de bloem toe en roer tot het mengsel is opgelost lichtbruin kleurt.
Giet de helft van de bouillon bij de roux en blijf roeren tot het mengsel glad en gebonden is.
Schenk dan de rest van de bouillon er bij en breng aan de kook. Roer de tomatenpuree er doorheen.
Doe tot slot het paprika-champignonmengsel uit de wok er bij, en laat nog even pruttelen voeg nu zo nodig nog 100 ml water toe, tot je tevreden bent over de dikte van de saus.

Laat alles nog even sudderen. Maak voor het opdienen de saus af met een flinke scheut Alpro light of koffiemelk .

13-11-2016  nr. 176, gewijzigd op: 10-10-21 00:18:56