159

Shoarma met knoflooksaus

Homepage Mieke de Waal
  • hoofdgerecht of lunchgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
Bewerking van Volkskrant.nl
Midden-Oosten
wokken
broodje
brood, groente, saus, vlees, vleesvervanger
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • vijzel
  • leeg kruidenpotje
  • mes
  • snijplank
  • slaschaal
  • wok
  • broodrooster/oven

Ingrediƫnten

Voor de shoarmakruiden:

  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel koenjit
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 theelepels selderijzout

Ingrediƫnten - vervolg

Voor het knoflooksausje:

  • 2 volle eetlepels mayonaise
  • 2 volle eetlepels volle yoghurt
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 2 takjes peterselie, gehakt
  • gemalen peper
Voor de shoarma:
  • 250 g varkens- kip- of kalkoenfilet 
  • of vegashoarma-reepjes
  • 1 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kleine paprika

Overig:

  • 4 pitabroodjes
  • ijsbergsla

Bereiden

Shoarmakruiden
(zie ook: kruidenmengsels)
Meng de specerijen voor de shoarmakruiden en vijzel ze fijn. Bewaar de kruiden die over zijn in een afsluitbaar potje.

Knoflooksausje
Meng mayonaise, yoghurt, knoflook, peterselie en peper tot een sausje. Doe er eventueel nog water bij om het sausje vloeibaar te houden.

Sla
Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe ze in een schaaltje.

Shoarma
Snijd het vlees in dunne reepjes en bestrooi het met shoarmakruiden.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

Verhit 1 eetlepel olie in de pan, bak ui en paprika enkele minuten, tot ze wat zachter beginnen te worden.
Doe nu het vlees er bij en bak het op hoog vuur al roerend in een paar minuten gaar.

Pitabroodjes
Maak de pitabroodjes een beetje nat en rooster ze in de broodrooster of bak ze in de oven conform de aanwijzingen op de verpakking.

Laat iedereen zijn eigen broodje vullen.

26-04-2016  nr. 159, gewijzigd op: 14-10-22 16:29:28