Bron |
Bewerking van Volkskrant.nl |
Keuken |
Midden-Oosten |
Techniek |
wokken |
Type |
broodje |
Categorie |
brood, groente, saus, vlees, vleesvervanger |
Dieet |
cholesterolverlagend |
| miekedewaal.nl - recepten |
Voor het knoflooksausje:
Overig:
Knoflooksausje
Meng mayonaise, yoghurt, knoflook, peterselie en
peper tot
een sausje. Doe er eventueel nog water bij om het sausje
vloeibaar te houden.
Sla
Snijd de ijsbergsla in reepjes en doe ze in een
schaaltje.
Shoarma
Snijd het vlees in dunne reepjes en bestrooi het
met shoarmakruiden.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika
in reepjes.
Verhit 1 eetlepel olie in de pan, bak ui en paprika enkele
minuten, tot ze wat zachter beginnen te worden.
Doe nu het vlees er bij en bak het op hoog vuur al roerend in
een paar minuten gaar.
Pitabroodjes
Maak de
pitabroodjes een beetje nat en rooster ze in de
broodrooster of bak ze in de oven conform de aanwijzingen op de
verpakking.
Laat iedereen zijn eigen broodje vullen.