Saus met tomaten, ui, ketjap en sinaasappelsap
Bron |
Bewerking van de-volkskeuken |
Keuken |
Oosters |
Techniek |
Römertopf |
Type |
ovenschotel |
Categorie |
fruit, gevogelte, groente |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Leg de Römertopf ongeveer 15 minuten in een bak koud water, zodat de Römertopf zich vol kan zuigen met water.
Ontvel en ontvet de kippendijen. Bestrooi ze met peper
Maak de de ui schoon en snipper deze. Ontvel de
knoflook en hak in fijne stukjes. Schil de gember en
hak deze ook in kleine stukjes.
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
Pers de sinaasappels (200 ml sap).
Doe olie in de wok en fruit de ui, knoflook en gember,
totdat de ui glanzend is. Bak de tomaten even mee.
Schenk het sinaasappelsap en de ketjap erbij en breng op
smaak met de sambal en citroenschil. Laat 5
minuten pruttelen.
Doe de ontvelde kip in de Römertopf en schenk de saus over de kip.
Sluit de Römertopf en plaats hem in een koude oven en stel
deze in op 225 graden.
Laat de temperatuur stijgen tot 225 graden en gaar nu het
gerecht nog 45 minuten.
Doe dan het deksel er af en zet de oven uit. Laat de kip
zonder deksel in de oven 5 minuten nabruinen.
Serveer met groentepilaf of bloemkoolrijst.