037

Groentepilaf

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • hoofdgerecht
  • 6 personen
Bewerking van Blue Band Pasta &Rijst (blz. 99)
Europees
koken
n.v.t.
groente, rijst
cholesterolverlagend
  • Energie:
  • Eiwit:
  • Vet: waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: waarvan suikers
  • Natrium:
  • Vezels:

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 stukje gemberwortel van 3 cm
  • 100 g wortel
  • 100 g (diepvries-)sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 100 g bloemkool, courgette of broccoli
  • 1 bouillonblokje (kippen of groente)
  • 6½ dl water
  • 1 eetlepel olijfolie of wokolie
  • ½ theelepel scherpe kerriepoeder
  • 350 g langkorrelige droogkokende rijst
  • 100 g (diepvries-)doperwten

Materialen

  • kookpan

Bereiden

Hak de ui en gemberwortel fijn. Snijd de wortel en sperziebonen in stukjes en de paprika in reepjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Los het bouillonblokje op in het water

Verhit de olie en fruit de ui met de gember en de kerrie 2 minuten.
Strooi er de gewassen rijst bij en bak het, al roerende, tot de rijst glanzend is.
Giet er de bouillon bij en breng het al roerende aan de kook.
Meng er de wortel, sperziebonen, paprika, doperwten en bloemkool door. Breng alles al roerende aan de kook.
Kook het in een gesloten pan in 20 minuten op een laag vuur gaar en roer regelmatig door, zodat de rijst niet aan de pan gaat zitten.

Serveer de groentepilaf in een voorverwarmde schaal.

Lekker met kipsatéstokjes of vegaballenspiesjes.

Beter niet met pandanrijst, maar met basmati. Pandan wordt te papperig.

19-01-2011  nr. 037, gewijzigd op: 16-08-21 21:22:19