Bron |
Bewerking van Blue Band Pasta &Rijst (blz. 99) |
Keuken |
Europees |
Kooktechniek |
koken |
Type gerecht |
n.v.t. |
Categorie |
groente, rijst |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat |
|
Hak de ui en gemberwortel fijn. Snijd de wortel en sperziebonen in stukjes en de paprika in reepjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Los het bouillonblokje op in het water
Verhit de olie en fruit de ui met de gember en de kerrie 2 minuten.
Strooi er de gewassen rijst bij en bak het, al roerende, tot de
rijst glanzend is.
Giet er de bouillon bij en breng het al roerende aan de kook.
Meng er de wortel, sperziebonen, paprika, doperwten en bloemkool
door. Breng alles al roerende aan de kook.
Kook het in een gesloten pan in 20 minuten op een laag vuur gaar
en roer regelmatig door, zodat de rijst niet aan de pan gaat
zitten.
Serveer de groentepilaf in een voorverwarmde schaal.
Lekker met kipsatéstokjes of vegaballenspiesjes.
Beter niet met pandanrijst, maar met basmati. Pandan wordt te papperig.