Bron |
Eigen recept |
Keuken |
Europees |
Kooktechniek |
bakken, roken, wokken, zeven |
Type gerecht |
wokgerecht |
Categorie |
aardappelen, groente, vis, vlees |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
Er bij:
Boen de aardappeltjes schoon en kook ze 10
minuten in de schil. Giet ze af in een
vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de broccoli in roosjes,en kook deze 5 minuten
voor. Giet deze af in een vergiet, spoel af met koud
wateren laat en uitlekken.
Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes van 2 cm en hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in de wok en doe de
aardappeltjes er in en strooi er braad-en
grillkruiden over en bak ze mooi bruin.
Doe de ui bij de aardappeltjes en laat deze mooi
glanzend worden. Voeg de paprika en knoflook en
broccoli toe, Strooi nog wat Oosterse
kruidenmix
over de wokschotel en wok alles 3 minuten.
Serveer met gerookte zalmforel of pepersteak.
Rook de zalmforel 30 minuten in de rookoven. Serveer de forel op een schaal, druppel er een beetje citroensap over en garneer met peterselie.Met zoete aardappel: schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook maximaal 5 minuten voor. Zie ook dit recept