193

Broccoli en (zoete) aardappeltjes in de wok

Homepage Mieke de Waal
  • 45 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Eigen recept
Europees
bakken, roken, wokken, zeven
wokgerecht
aardappelen, groente, vis, vlees
cholesterolverlagend
  • Energie:
  • Eiwit:
  • Vet: waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: waarvan suikers
  • Natrium:
  • Vezels:

miekedewaal.nl - recepten

 

Ingrediënten

Er bij:

  • 2 pepersteaks of
  • 1 (kleine) zalmforel
  • citroensap

Materialen

  • rookoven
  • vergiet
  • kookpan
  • wok

Bereiden

Boen de aardappeltjes schoon en kook ze 10 minuten in de schil. Giet ze af in een vergiet en laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de broccoli in roosjes,en kook deze 5 minuten voor. Giet deze af in een vergiet, spoel af met koud wateren laat en uitlekken.

Snijd de ui en de paprika in kleine stukjes van 2 cm en hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in de wok en doe de aardappeltjes er in en strooi er braad-en grillkruiden over en bak ze mooi bruin.
Doe de ui bij de aardappeltjes en laat deze mooi glanzend worden. Voeg de paprika en knoflook en broccoli  toe, Strooi nog wat Oosterse kruidenmix over de wokschotel  en wok alles 3 minuten.

Serveer met gerookte zalmforel of pepersteak.

Rook de zalmforel 30 minuten in de rookoven. Serveer de forel op een schaal, druppel er een beetje citroensap over en garneer met peterselie.
Bak de pepersteak in 2 maal  2 minuten bruin en roze van binnen.

Met zoete aardappel: schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook maximaal 5 minuten voor.  Zie ook dit recept

04-08-2017  nr. 193, gewijzigd op: 15-10-22 16:42:02