309

Bloemkool met rode ui en paprika in de wok, rösti en gerookte fricandeau

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Eigen recept
Nederlands
airfryer, roken, wokken
AVG, samengesteld gerecht, wokgerecht
aardappelen, groente, rub, vlees
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank en mes
  • kookpan
  • vergiet
  • wok
  • aifryer

Ingrediënten

  • 250 gr bloemkool
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theelepel oosterse kruidenmix
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zwarte en witte sesamzaadjes
  • 6 - 8 röstirondjes
  • 300 g varkensfricandeau

Bereiden

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, was ze en kook maximaal 2 minuten voor. Giet af en laat uitlekken in een vergiet

Was de paprika, snijd deze in kleine stukjes.
Haal de buitenste schil van de ui en snijd en snipper de ui.
Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak deze  fijn.
Was de peper, haal de pitjes en de zaadlijsten er uit en snijd in kleine stukjes.

Doe de olie in een wok en bak de ui totdat deze glazig is. Voeg de peper, knoflook en gember toe en wok even mee.
Doe de bloemkool in de wok en bak 3 minuten op hoog vuur mee.
Voeg de kruidenmix en sesamolie toe en roer goed door en wok nog 2 minuten.
Strooi er voor het serveren nog wat sesamzaad over de schotel.
Lekker met röstirondjes uit de airfryer en gerookte fricandeau met een rub.


Links: pikante komijnrub  Midden: paprikarub Rechts: gember-sinaasappelrub

19-06-2021  nr. 309, gewijzigd op: 14-07-23 00:11:20