145

Varkenshaas en gebakken kaki, krieltjes en broccoli

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van becel.nl  
Europees
airfryer, braden, wokken,
AVG, samengesteld gerecht
aardappelen, groente, vlees
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • slacentrifuge
  • airfryer
  • pan
  • zeef
  • snijplank
  • mes
  • wok

Ingrediënten

  • 375 g krielaardappelen
  • 250 g broccoli
  • 1 bosje lente-uien of ½ dunne prei
  • 6 takjes peterselie
  • 1 kaki
  • 3 tl gemalen anijszaad
  • vers gemalen peper
  • 250 g varkenshaas
  • 1 el Becel en olijfolie

Bereiden

Maak de krieltjes schoon. Snijd ze, zo nodig in kleinere stukjes. Laat ze mooi bruin en gaar worden in de airfryer.

Was en snijd de broccoli in roosjes en de stengel in plakken of blokjes. Kook de broccoli 3 minuten in kokend water. Giet de broccoli af, spoel af met koud water en laat daarna goed uitlekken in een zeef.

Snijd de lente-uitjes schuin in stukjes, was ze en droog ze in de slacentrifuge
Hak de peterselie grof.
Schil de kaki en snijd in reepjes

Snijd de varkenshaas in 6 dikke plakken en bestrooi de plakjes vlees met vers gemalen peper en anijszaad. Verwarm de olie en Becel in een wok of koekenpan. Leg de varkenshaasplakken in de hete Becel en bak 3 minuten aan elke kant.
Voeg de kaki en lente-ui aan de pan toe en wok het nog 1 minuut.

Doe 1 eetlepel olie in een wok. Wok de broccoli totdat deze licht bruint en warm is. Bestrooi met vers gemalen peper.

Meng de krieltjes met de peterselie.
Leg het vlees met de kaki en lente-uitjes op twee borden.
Schep de aardappeltjes en broccoli erbij.

23-11-2015  nr. 145, gewijzigd op: 24-08-24 12:33:10