Bron |
Het lekkere magnetronkookboek AH, blz. 109 |
Keuken |
Wereldkeuken |
Techniek |
inmaken, magnetron |
Type |
broodbeleg |
Categorie |
fruit, vruchten |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per pot Ć 375 ml |
|
| Zie ook: | |
Gebruik voor deze pittige marmelade de meest aromatische en sappigste sinaasappelen.
Doe het sinaasappel- en citroensap, de
citroenrasp, de oranjesnippers en de geleisuiker in een grote ovenvaste schaal en meng alles heel goed door elkaar. Verwarm het mengsel, afgedekt, ca. 4 minuten op
ca. 200 watt.
Roer alles goed door en verwarm het mengsel, onafgedekt, ca.
4 minuten op vol vermogen.
Roer de marmelade nogmaals door en doe hem direct over in
een goed schoongemaakte jampot met een inhoud van 375 ml. Sluit de
pot en zet hem 5 minuten op zijn kop.
Laat de marmelade afkoelen en bewaar op een koele plaats.
Een theelepel van deze jam is ook heerlijk door de jus van bijvoorbeeld een karbonade.