298

Sinaasappel-citroenmarmelade

met de magnetron

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • bijgerecht
  • 1 pot (375 ml))

 

Het lekkere magnetronkookboek AH, blz. 109
Wereldkeuken
inmaken, magnetron
broodbeleg
fruit, vruchten
cholesterolverlagend
  • Energie: 1455 kcal
  • Vet: 0 g
  • Koolhydraten: 363
Zie ook:

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediƫnten

  • 2 dl vers geperst sinaasappelsap ( 4 sinaasappels)
  • 1/2 dl vers geperst citroensap (1/2 citroen)
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 50 g gekonfijte oranjesnippers
  • 300 geleisuiker

Materialen

  • blender of staafmixer
  • citrusrasp
  • schoongemaakte pot van 375 ml (in de afwasmachine of in water met soda)

Bereiden

Gebruik voor deze pittige marmelade de meest aromatische en sappigste sinaasappelen.

Doe het sinaasappel- en citroensap, de citroenrasp, de oranjesnippers en de geleisuiker in een grote ovenvaste schaal en meng alles heel goed door elkaar. Verwarm het mengsel, afgedekt, ca. 4 minuten op ca. 200 watt.
Roer alles goed door en verwarm het mengsel, onafgedekt, ca. 4 minuten op vol vermogen.
Roer de marmelade nogmaals door en doe hem direct over in een goed schoongemaakte jampot met een inhoud van 375 ml. Sluit de pot en zet hem 5 minuten op zijn kop.
Laat de marmelade afkoelen en bewaar op een koele plaats.

Een theelepel van deze jam is ook heerlijk door de jus van bijvoorbeeld een karbonade.

13-01-2021  nr. 298, gewijzigd op: 30-08-22 15:02:09