Mosselen wassen
Bron |
Blue Band basisboek, blz. 36 (bewerkt), ah.nl, mosselen.nl |
Keuken |
Europees |
Techniek |
koken |
Type |
eenpansmaaltijd |
Categorie |
vis- en schaaldieren |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat |
|
| miekedewaal.nl - recepten |
Sausje:
Mosselen met groenten, peterselie, laurier en wijn in grote pan opzetten. Breng ze op een matig vuur langzaam aan de kook en laat ze met het deksel op de pan onder geregeld omschudden in ca. 8 - 10 minuten op hoog vuur gaar worden. De mosselen moeten dan open staan. Dichte mosselen weggooien.
Schep de mosselen (en groente) uit de pan in een schaal. Een handige manier om ze te eten is, met een leeg dubbel mosselschelpje als tangetje de mossel uit de gevulde schelp te halen.
Mosselen serveren met warm stokbrood of Vlaamse frites.
Sausje:
Doop de mossel in een sausje van 1 eetlepel mosterd,
een ½ eetlepel wijnazijn en ¼ l kookvocht,
afgemaakt met een scheut room of vervanger.