• 5 min
  • sausjes en dip
  • 4 personen
www.mosselen.nl
Europees
mengen
n.v.t.
saus
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten klassieke mosselsaus 

  • 1 el fijne mosterd
  • 4-5 el mayonaise
  • 1-2 el witte wijn
  • zout en peper

Bereiden klassieke mosselsaus

Roer 1 el fijne mosterd door 4-5 el mayonaise. Verdun de saus desgewenst met 1-2 el witte wijn en breng op smaak met zout en peper

Ingrediënten citroen-aïoli

  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 ei 
  • 2 el citroensap
  • 250 ml extra vierge olijfolie 
  • 3-4 el citroensap 
  • fijn geraspte schil van de citroen

Bereiden citroen-aïoli

Doe 3 tenen knoflook, 1 tl grof zeezout, 1 ei en 2 el citroensap in een hoge maatbeker.
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 250 ml extra vierge olijfolie bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde, lobbige knoflooksaus.
Voeg naar smaak 3-4 el citroensap en desgewenst een beetje fijn geraspte schil van de citroen toe.

Ingrediënten kruidensausje

  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
  • 1 el mayonaise
  • 125 g crème fraîche
  • zout en pepe

Bereiden kruidensausje

Meng 1 fijngesnipperde sjalot, 1 el grof gehakte kappertjes, 3 el verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt) en 1 el mayonaise door 125 g crème fraîche.
Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten Franse mosterdvinaigrette

  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereiden mosterdvinaigrette

Klop een klassieke vinaigrette van 2 el witte wijnazijn met 2 tl dijonmosterd en 6 el extra vierge olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.

Ingrediënten Thaise mosseldip

  • 2 el limoensap
  • 2 el gembersiroop
  • 4-5 el zoete Thaise chilisaus

Bereiden mosseldip

Klop in een schaaltje een gladde dip van 2 el limoensap, 2 el gembersiroop en 4-5 el zoete Thaise chilisaus.
Bestrooi desgewenst met een beetje geroosterd sesamzaad

25-09-2014  nr. 123, gewijzigd op: 13-02-25 01:16:03