Bron |
o.a boodschappen.nl, koopmans en solo.be/nl/ |
Zie ook |
Cake: basisrecepten |
Keuken |
Nederlands |
Techniek |
bakken, oven |
Type |
lekkernij |
Categorie |
cake, gebak |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
miekedewaal.nl - recepten |
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en
verwarm de oven voor op 160°.
Vet de cakevorm in met
boter en bestuif deze met
bloem
of gebruik bakspray.
Hak de hazelnoten.
Klop de boter
met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde
massa.
Voeg de eieren er één voor één door en doe er pas een nieuw ei
bij als het vorige helemaal is opgenomen. Klop alles 3
minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.
Weeg 225 gram cakemeel af. Meng de koekkruiden
door het cakemeel.
Voeg het cakemeel-kruidenmengsel en de melk in
gedeelten aan het beslag toe en mix het tot een glad geheel.
Roer de gehakte hazelnoten door het beslag. Voeg eventueel 1 theelepel sinaasappelrasp toe
en giet alles in de cakevorm.
Maak het beslag aan de bovenzijde mooi glad.
Bak de cake in ca. 60-70 min.
gaar.
Verwijder de cakevorm en laat goed afkoelen op een rooster.
Glazuur:
Breek de chocolade, smelt
au bain-marie en roer de poedersuiker er in gedeelten
door.
Klop er blokjes boter door en koud water.
Bestrijk de cake met dit glazuur en plak de kruidnoten erop.
Laat de cake met glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek
opstijven.
Tips
Ik had wat chocolade-glazuur over en heb daar kruidnoten
in gedompeld en daarna af laten koelen.