Bron |
Bewerking van: ah.nl |
Keuken |
Fusion, Mediterraan |
Techniek |
bakken, koken |
Type |
samengesteld recept, PVG, |
Categorie |
gevogelte, groente, pasta, saus |
Dieet |
cholesterolarm |
Bevat (per eenpersoon-sportie) |
|
Snijd de kipfilet in stukken en en bestrooi met
grilkruiden. Hak de knoflook in fijn.
Verhit 1 eetlepel Becel in de braadpan en
braad de kip aan beide kanten bruin.
Voeg de knoflook
en kaneel toe en fruit kort mee.
Schenk de tomaatblokjes
erbij en breng op smaak met oregano en bouillonpoeder.
Laat de kip, afgedekt op laag
vuur, 20 minuten sudderen.
Snipper de ui in kleine stukjes en snijd de aubergine
in kleine blokjes.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui tot deze glazig
is. Voeg de aubergineblokjes toe en
wok deze enkele minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en roer er
de Alpro door.
Laat de aubergine op laag vuur afgedekt
5 minuten smoren.
Schep de kip met tomatensaus op de borden en serveer de aubergine ernaast.
ServeertipLekker met pasta of rijst.
17-11-2010 nr.1, gewijzigd op: 18-07-23 11:50:43