1

Kip in kruidige tomatensaus met aubergine

 Homepage Mieke de Waal
  • 45 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van: ah.nl 
Fusion, Mediterraan
bakken, koken
samengesteld recept, PVG,
gevogelte, groente, pasta, saus
cholesterolarm
  • Energie 445 kcal (met room)
  • Vet 32 g
  • Koolhydraten 10 g ()

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • mes
  • snijplank (apart voor kip)
  • braadpan
  • wok
  • pan voor pasta

Ingrediënten

  • 250 g kipfilet
  • braad en grillkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel Becel Light
  • 1 kaneelstokje
  • ½ blik tomatenblokjes (200 g)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • ½ schepje bouillonpoeder
  • 1 ui
  • 1 kleine aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 100 ml alpro soja cuisine light of room culinair light

Bereiden

Snijd de kipfilet in stukken en en bestrooi met grilkruiden. Hak de knoflook in fijn.
Verhit 1 eetlepel Becel in de braadpan  en braad de kip aan beide kanten bruin.
Voeg de knoflook en kaneel toe en fruit kort mee.
Schenk de tomaatblokjes erbij en breng op smaak met oregano en bouillonpoeder.
Laat de kip, afgedekt op laag vuur, 20 minuten sudderen.

Snipper de ui in kleine stukjes en snijd de aubergine in kleine blokjes.
Verhit de olie in de wok en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg de aubergineblokjes toe en wok deze enkele minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en roer er de Alpro door.
Laat de aubergine op laag vuur afgedekt 5 minuten smoren.

Schep de kip met tomatensaus op de borden en serveer de aubergine ernaast.

Serveertip

Lekker met pasta of rijst.

17-11-2010  nr.1, gewijzigd op: 18-07-23 11:50:43