Bron |
zie recepten afzonderlijk |
Keuken |
Wereldkeuken |
Techniek |
vriezen met ijsmachine |
Type |
ijs |
Categorie |
chocolade, dessert, fruit, water |
Dieet |
cholesterolverlagend |
miekedewaal.nl - recepten |
Zeef het cacaopoeder en vermeng met de suiker.
Los
het mengsel roerend op in water.
Laat 20 minuten zo
zacht mogelijk sudderen.
Breek de chocolade in stukjes, voeg toe en laat deze oplossen in het mengsel
en breng weer even aan de kook.
Laat afkoelen en draai het ijs in een ijsmachine.
Lekker ijs, het smaakt heel erg naar pure chocolade. Als je daar niet van houdt, kun je gewone pure chocolade gebruiken, i.p.v. de sterke 72% cacao of een recept met melk toevoegen proberen, zie hieronder.
leukerecepten.nl 2 soorten, de tweede met slagroom
Roer in een kom het cacaopoeder met de suiker,
de vanillesuiker en een deel van de melk tot een
papje
Breng de rest van de melk aan de kook. Schenk de melk al roerend
bij het papje
Schenk daarna alles terug in de pan, breng het al roerend aan de
kook en laat het mengsel onder regelmatig roeren 5 minuten
zachtjes koken
Laat het mengsel afkoelen en in de koelkast goed koud worden
Roer eventueel de mokka-essence erdoor
Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai het in ca. 20
minuten tot ijs
Schep het in een bak en laat het in de diepvries iets opstijven.
smulweb.nl In dit recept wordt over chocoladesorbetijs gesproken, wat mijns inziens niet geheel correct is, omdat er geen water wordt toegevoegd, maar melk. Zie: uitleg sorbetijs