10

Goulashsoep

Homepage Mieke de Waal
  • 2½ uur
  • hoofdgerecht
  • 6 - 8 personen
Bewerking van: Blue Band Kookboek, Soepen en sauzen, blz. 50
Europees, Hongaars
koken
maaltijdsoep
aardappelen, groente, soep, vlees
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank vlees
  • snijplank groenten
  • vleesmes en aardappelmesje
  • grote soeppan

Ingrediënten

  • 500 gr magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 2 aardappelen (±250 gram)
  • 2 rode paprika's
  • Becel bakken braden of olijfolie
  • peper
  • 1 theelepel kummel of karwij
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel goulashkruiden
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 2 ½ liter water
  • 2 groentebouillonblokje
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 4 maggiblokjes

Bereiden

Snijd de runderlappen in niet te kleine stukjes, de uien in stukken en snijd de knoflook fijn.
Schil de aardappelen en maak er kleine blokjes van.
Snijd de paprika's in reepjes en dek ze af met plastic folie.

Braad het vlees bruin in Becel of olie en voeg de uien en de knoflook toe en fruit even mee.
Voeg peper, kummel, paprikapoeder en goulashkruiden toe en roer de tomatenpuree er door.
Giet het water in de pan met de bouillon-  en maggiblokjes en laat het vlees 2 uur zachtjes koken.

Doe dan de paprika in de pan en laat alles nog 20 minuten koken,.

Opmerking:

De oorspronkelijke Hongaarse Goulashsoep is een maaltijdsoep, waarin veel aardappelen zitten (500 gram). Ik geef er de voorkeur aan om wat minder te gebruiken.

12-12-2010  nr. 10, gewijzigd op: 27-04-22 00:37:52