Bron |
Naar: Blue Band Kookboek, Soepen en sauzen, blz. 56 |
Keuken |
Frans |
Kooktechniek |
koken |
Type gerecht |
soep |
Categorie |
groente, soep |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
Pan, garde
Snijd de uien in schijven en fruit deze in een grote pan, op een matig vuur, in de olijfolie samen met de suiker, laurierblad, kruidnagels, rozemarijn en peper in 5 minuten goudbruin.
Giet er l liter bouillon, een scheutje wijnazijn
en een eetlepel caramel bij. Laat dit op een laag vuur, onder af
en toe roeren, 15 minuten heel zachtjes koken.
Voeg de witte wijn toe en laat alles in
nog 15 minuten zachtjes gaar koken.
Breng de soep op smaak met peper.
Schep de soep in ovenvaste kommen, maar doe
ze niet te vol.
Leg op de soep enkele sneetjes licht
geroosterd stokbrood. Verdeel er 100 g
geraspte belegen Goudse kaas over.
Zet de
kommen in een voorverwarmde oven van 250°C
of onder een hete grill en laat de kaas goudbruin
kleuren (gratineren).