146

Caramel

Homepage Mieke de Waal
  • 10 min
  • ingrediënt
Praktische recepten, blz.35
Europa
branden
kleurstof
ingrediënt
cholesterolverlagend
  • Energie:
  • Eiwit:
  • Vet: waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: waarvan suikers
  • Natrium:
  • Vezels:

miekedewaal.nl - recepten

Ingrediënten

  • 130 gram suiker
  • 100 cc water

Materialen

  • pannetje met dikke bodem
  • houten lepel
  • bewaarflesje

Bereiden

Brand de suiker in een pannetje met dikke bodem donkerbruin, maar zorg dat dit niet aanbrandt.

Laat het iets afkoelen, voeg  er voorzichtig, scheutje bij scheutje, warm water toe en laat de suiker daarin oplossen. Als de suiker te hard caramelliseert, roer dan net zo lang tot alles is opgelost.

Giet de saus over in een flesje. Deze is heel lang houdbaar.

De suiker moet zo branden, dat ze niet te zoet meer is en niet te lang, want dan wordt ze bitter.

03-12-2015  nr. 146, gewijzigd op: 28-08-21 14:44:19