345

Blauwedruivenjam (confituur) met port en kaneel

Homepage Mieke de Waal
  • 20 min voorbereiden 24 uur koelkast 30 minuten bereiden
  • bijgerecht
  • 5 potten

Zie ook:  confituur, jam en bereiden met de magnetron

Eigen recept, bewerking van:  basisrecept keukenliefde.nl
Nederland
inmaken
broodbeleg
alcohol, fruit, vruchten
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • schaal
  • pan
  • roerlepel
  • schoongemaakte potten
  • theedoek

Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte druiven
  • 1 kg geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kaneelstokje
  • ½ dl rode port of Tawney

Voorbereiden

Was de druiven en haal de steeltjes er af. Doe ze in een schaal en voeg de geleisuiker toe. Roer alles goed door elkaar, dek de schaal af en zet deze 24 uur in de koelkast. De pectine uit de geleisuiker kan nu in de druiven trekken.

Bereiden

Roer de druivenmassa door. Voeg het citroensap, het kaneelstokje en de port toe en breng al roerend aan de kook. Laat alles 10 minuten flink borrelend koken. Schuim de confituur eventueel af.
Doe de warmtebron onder de pan uit en laat de pan 10 minuten staan.

Zet de schoongemaakte potten (in een hete afwasmachine of in heet water met soda) op een theedoek.
Roer de massa nogmaals door, zodat de druiven zich goed kunnen verdelen en schenk de confituur in de potten.
Sluit de potten direct en laat ze op hun kop afkoelen, zodat de vruchten goed door de confituur verdeeld worden.
Bewaar de afgekoelde potten confituur in een droge kast en bewaar ze na openen in de koelkast. Bewaartijd: ca. 1 jaar.

30-08-2022  nr. 345, gewijzigd op: 11-12-24 13:03:19