Bron |
Eigen recept, bewerking van: basisrecept keukenliefde.nl |
Keuken |
Nederland |
Techniek |
inmaken |
Type |
broodbeleg |
Categorie |
alcohol, fruit, vruchten |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Was de druiven en haal de steeltjes er af. Doe ze in een schaal en voeg de geleisuiker toe. Roer alles goed door elkaar, dek de schaal af en zet deze 24 uur in de koelkast. De pectine uit de geleisuiker kan nu in de druiven trekken.
Roer de druivenmassa door. Voeg het citroensap, het
kaneelstokje en de port toe en breng al roerend aan de kook.
Laat alles 10 minuten flink borrelend koken.
Schuim de
confituur eventueel af.
Doe de warmtebron onder de pan uit en laat de pan 10 minuten staan.
Zet de schoongemaakte potten (in een hete afwasmachine of in
heet water met soda) op een theedoek.
Roer de massa nogmaals door, zodat de druiven zich goed kunnen verdelen en
schenk de confituur in de potten.
Sluit de potten direct en laat ze op hun kop afkoelen, zodat de vruchten goed door de
confituur verdeeld worden.
Bewaar de afgekoelde potten confituur in een droge kast en
bewaar ze na openen in de koelkast. Bewaartijd: ca. 1 jaar.