Gedroogde abrikozen
Bron |
Zoete recepten voor elk seizoen, van Gilse, 1988 |
Keuken |
Nederland |
Techniek |
inmaken |
Type |
broodbeleg |
Categorie |
fruit, vruchten |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Was de abrikozen en laat ze 24 uur in het water weken.
Doe ze met een beetje van het vocht in een schaal en pureer ze voor jam heel fijn en laat voor confituur de stukjes wat groter. Voeg de rest van het weekvocht, de geleisuiker en het citroensap toe en meng alles door goed door elkaar.
Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat alles 4 minuten flink borrelend koken.
Schuim de
confituur eventueel af.
Doe de warmtebron onder de pan uit en laat de pan 10 minuten staan.
Zet de schoongemaakte potten (in een hete afwasmachine of in
heet water met soda) op een theedoek.
Roer de massa nogmaals door, zodat de de abrikozen zich goed kunnen verdelen en
schenk de confituur of jam in de potten.
Sluit de potten direct en laat ze op hun kop afkoelen, zodat de vruchten goed door de
confituur verdeeld worden.
Bewaar de afgekoelde potten confituur in een droge kast en
bewaar ze na openen in de koelkast. Bewaartijd: ca. 1 jaar.