376

Abrikozenjam van gedroogde vruchten (confituur)

Homepage Mieke de Waal
  • 5 min voorbereiden 24 uur weken
  • 30 minuten bereiden
  • bijgerecht
  • 5 potten

Zie ook:  confituur, jam en bereiden met de magnetron

Zoete recepten voor elk seizoen, van Gilse, 1988
Nederland
inmaken
broodbeleg
fruit, vruchten
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • schaal
  • staafmixer
  • pan
  • roerlepel
  • schoongemaakte potten
  • theedoek

Ingrediƫnten

  • 250 g gedroogde abrikozen
  • 1 kg geleisuiker
  • 750 ml water
  • sap van 1 citroen

Voorbereiden

Was de abrikozen en laat ze 24 uur in het water weken.

Bereiden

Doe ze met een beetje van het vocht in een schaal en pureer ze voor jam heel fijn en laat voor confituur de stukjes wat groter. Voeg de rest van het weekvocht, de geleisuiker en het citroensap toe en meng alles door goed door elkaar.

Breng het mengsel al roerend aan de kook. Laat alles 4 minuten flink borrelend koken. Schuim de confituur eventueel af.
Doe de warmtebron onder de pan uit en laat de pan 10 minuten staan.

Zet de schoongemaakte potten (in een hete afwasmachine of in heet water met soda) op een theedoek.
Roer de massa nogmaals door, zodat de de abrikozen zich goed kunnen verdelen en schenk de confituur of jam in de potten.
Sluit de potten direct en laat ze op hun kop afkoelen, zodat de vruchten goed door de confituur verdeeld worden.
Bewaar de afgekoelde potten confituur in een droge kast en bewaar ze na openen in de koelkast. Bewaartijd: ca. 1 jaar.

 


Gedroogde abrikozen

Geweekte abrikozen

Gekookt met geleisuiker

Abrikozenjam

30-10-2023  nr. 376, gewijzigd op: 11-12-24 12:55:33