Eten tegen kanker 1De rol van voeding bij het ontstaan van kanker |
| Dr. Richard Béliveau en Dr. Denis
Gingras.Vert Dick van Alkemade. Utrecht/Antwerpen, Kosmos
2006 (vert.) Categorie: gezond & bewust Onderwerp: bewust, gezond, kanker |
Links:
Terug naar Kookboekenzoeken
Wat kunnen we doen om kanker te voorkomen en te genezen? Zijn we zelf bij machte om ons tegen deze slopende ziekte te verweren? Het antwoord is: ja!
ln dit rijk geïllustreerde boek tonen twee prominente artsen en onderzoekers op het gebied van kanker aan dat onze eetgewoonten een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van deze verschrikkelijke ziekte.
Dat een gezonde voeding van belang is om in goede conditie te blijven, horen we vaak genoeg. Eten tegen kanker gaat echter veel verder.
Dit boek:
Dr. Richard Béliveau is vooraanstaand expert op het
gebied van kankeronderzoek, hoogleraar kankerpreventie
en -behandeling aan de universiteit van Quebec in
Montréal.
Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en
gespecialiseerd in oncologie, en verbonden aan het
Laboratorium voor moleculaire geneeskunde en
hemato-oncologie van het Sainte-Justine Ziekenhuis in
Montréal.
(beknopt weergave)
Het schitterend geschreven boek: ‘Eten tegen
kanker’ is van de hand van twee
wetenschappers die wereldwijd bekend staan
als zeer vernieuwend. (...)
Ze bieden lezers een heel andere kijk op zaken als gezondheid en recepten. Die hoeven niet uit een ziekenhuis of uit een apotheek te komen, maar kunnen zo van de groentemarkt op het bord. Overal in de natuur zijn voedingstoffen te vinden die rijk zijn aan stoffen met krachtige kankerwerende eigenschappen en die de ziekte kunnen bestrijden zonder schadelijke neveneffecten. Tegenwoordig noemen we dit de zogenaamde ‘nutricijnen’.
Dit boek maakt met gloednieuwe wetenschappelijke feiten duidelijk dat:
Kanker, een gevreesde vijand
Nutricijnen, kankerwerende voeding
Nutratherapie in de praktijk
Bibliografie 210
Register 213