Blue Band Kookboek Vlees & Wild

Carin Leenders-de Vries (red). Ter Aar, Van Lindonk, 1987; 4e dr.
Een initiatief van Blue Band Rotterdam.

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: vlees, wild

Serie: Blue Band Kookencyclopedie

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Hoofdingrediënten Categorie Techniek Blz
19 Goulash runderlappen, paprika, ui, kummel stoofpotten stoven 90
17 Hachee runderlappen, ui, laurier, kruidnagel stoofpotten stoven 91
147 Balkenbrij varkensvlees, boekweitmeel, rommelkruid charcuterie koken, bakken 123

Inhoudsopgave

Nog een enkel woord vooraf 5

Bereidingstijden 7

Het rund 8

Het varken 9

Het kalf 10

Het lam 11

Keukengereedschap 12

Bakken 14
  • Biefstuk 16
  • Schnitzels 24
  • Hamburgers 30
  • Lever 34
Braden 36
  • Haas en fricandeau 38
  • Rollade en gevuld vlees 44
  • Karbonades en koteletten 50
  • Gehakt 56
  • Verse braadworst 62
  • Spek 64

Stoven 68

  • Groot stoofvlees 70
  • Stooflapjes 80
  • Vleesrolletjes 86
  • Stoofpotten 90

Koken 96

  • Ragout 102
  • Tong 104
  • Orgaanvlees 106
Grilleren 108

Frituren 112

Charcuterie 116

Wild 126

Kruiden 132

Specerijen 134

Maten en gewichten 136

Algemene basistechnieken en termen 137

Vlees en wijn 140

Receptenregister 141