273

Wortelsoep

Homepage Mieke de Waal
  • 40 minuten
  • voorgerecht, lunchgerecht
  • 4 personen
Eigen recept
Wereldkeuken
koken, pureren
soep
aardappelen, groente, soep
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • mes
  • snijplank
  • blender
  • dunschiller
  • kookpan

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • ½ rode peper
  • 1 kg wortels
  • 2 aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1½ liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepels verse tijm
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • chiliolie,
  • citroensap

Bereiden

Haal de buitenste schil van het sjalotje en snipper het. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes. Snijd een stukje gember van ongeveer 2 cm, schil dit en hak het in kleine stukjes.
Was de rode peper en haal er de zaadjes en zaadlijsten uit. Snijd deze dan in kleine reepjes.
Rasp de wortels, schil de aardappelen snijd alles in stukken.

Verhit in een ruime pan met dikke bodem de olijfolie en fruit daarin sjalotje, knoflook, gember en rode peper.
Voeg de wortelen en aardappelen toe, bak ze even mee en giet dan het water en de bouillonblokjes erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes in ca. 20-25 minuten gaar worden.

Rits intussen de blaadjes van de tijm en snijd en knip de dille.
Pureer de soep, zet terug op het fornuis op een lage pit. Roer er de tahin door, laat goed doorwarmen en breng op smaak met peper, chiliolie en citroensap.

23-08-2020  nr. 274, gewijzigd op: 31-03-23 00:12:43