252

Wortelsinaasappelsoep

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • voorgerecht
  • 5 personen
Bewerking van voedingenkankerinfo.nl
Wereldkeuken
koken, pureren
soep
groente, fruit, soep
cholesterolverlagend
  • Energie: 100 kcal
  • Eiwit: 2,3 g
  • Vet: 5,4 g, verz. 1,6 g
  • Koolhydraten: 9,6 g, suikers 2,8 g
  • Zout: 0,2 g
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • soeppan
  • staafmixer
  • sinaasappelpers

Ingrediƫnten

  • 500 g winterpeen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 mespunt gedroogde komijn (djintan)
  • 1 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 150 ml sinaasappelsap (vers geperst, 2 sinaasappels)
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie

Bereiden

Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes.

Doe de olie in de pan en bak de gesnipperde ui totdat deze glazig is, voeg vervolgens de wortel,  knoflook en komijn  toe en bak mee.
Schenk het water er bij, voeg de bouillonblokjes en laat 30 minuten rustig koken.

Pers de sinaasappelen. Voeg er een schepje honing bij, als het sap te zuur is

Pureer de soep met een staafmixer en voeg het vers geperste sinaasappelsap toe.
Breng de soep weer aan de kook en maak af met de peterselie.

11-10-2019  nr. 252, gewijzigd op: 08-08-23 12:53:54