Bron |
Bewerking van voedingenkankerinfo.nl |
Keuken |
Wereldkeuken |
Techniek |
koken, pureren |
Type |
soep |
Categorie |
groente, fruit, soep |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100 g |
|
miekedewaal.nl - recepten |
Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en hak in kleine stukjes.
Doe de olie in de pan en bak de gesnipperde ui totdat
deze glazig is, voeg vervolgens de wortel, knoflook en komijn toe en bak
mee.
Schenk het water er
bij, voeg de bouillonblokjes en laat 30 minuten rustig
koken.
Pers de sinaasappelen. Voeg er een schepje honing bij, als het sap te zuur is
Pureer de soep met een staafmixer en voeg het vers geperste sinaasappelsap
toe.
Breng de soep weer aan de kook en maak af met de peterselie.