374

Gewokte ijsbergsla met kip en limoenrijst

Homepage Mieke de Waal
  • 25 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van: boodschappen.nl
Nederlands,
koken, persen,  raspen,  wokken,
RVG,  samengesteld gerecht, wokgerecht,
citrusvrucht, gevogelte, groente, rijst
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • slacentrifuge
  • snijplank en mes (groente)
  • snijplank en mes (kip)
  • bakje limoenrasp en -sap
  • pan
  • schaaltje sausje
  • wok

Ingrediënten

  • 150 g rijst
  • ½ krop ijsbergsla
  • 200 g kipfilet
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiden

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (8 minuten koken, afgieten, 15 minuten in gesloten pan laten rusten).

Was de ijsbergsla en droog deze met behulp van de slacentrifuge. Snijd de sla in niet te kleine stukken.
Snijd de kip in blokjes.
Was de bladpeterselie en hak in niet te kleine stukjes.

Boen de limoen schoon en rasp deze. Snijd hem daarna in tweeën  en pers de limoen uit. Doe rasp en sap in een schaaltje.
Maak een sausje van de oestersaus, sesamolie en sojasaus.

Doe de olie in de wok en braad de kip ±5 minuten. Voeg het sausje toe en bak nog 8 minuten, zodat de kip gaar is.
Doe de sla in de wok en wok nog 3 minuten mee.
Garneer met de bladpeterselie

Meng de gekookte rijst met de limoenrasp en het sap..
 

Serveer het kip-sla-gerecht en de rijst apart

12-10-2023  nr. 374, gewijzigd op: 13-10-23 15:24:25