Bron |
Bewerking van: boodschappen.nl |
Keuken |
Nederlands, |
Techniek |
koken, persen, raspen, wokken, |
Type |
RVG, samengesteld gerecht, wokgerecht, |
Categorie |
citrusvrucht, gevogelte, groente, rijst |
Dieet |
cholesterolverlagend |
| miekedewaal.nl - recepten |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing (8 minuten koken, afgieten, 15 minuten in gesloten pan laten rusten).
Was de ijsbergsla en droog deze met behulp van de
slacentrifuge. Snijd de sla in niet te kleine stukken.
Snijd de kip in blokjes.
Was de bladpeterselie en hak in niet te kleine stukjes.
Boen de limoen schoon en rasp deze. Snijd hem daarna
in tweeën en pers de limoen uit. Doe rasp en sap in een
schaaltje.
Maak een sausje van de oestersaus, sesamolie en
sojasaus.
Doe de olie in de wok en braad de kip ±5 minuten. Voeg
het sausje toe en bak nog 8 minuten, zodat de kip gaar is.
Doe de sla in de wok en wok nog 3 minuten mee.
Garneer met de bladpeterselie
Meng de gekookte rijst met de limoenrasp en het sap..
Serveer het kip-sla-gerecht en de rijst apart