44

Vis en tagliatelle met groentesaus

Homepage Mieke de Waal
  • ½ uur
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Eigen recept
Europees
koken, stoven,  wokken
AVG, samengesteld gerecht
groente, pasta, vis, saus
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • dunschiller
  • wok
  • pan
  • vergiet

Ingrediënten

  • ½ courgette
  • ½ winterwortel
  • 1 kleine rode paprika
  • olijfolie en Becel vloeibaar
  • Italiaanse kruiden
  • Vis-dillesaus of roomsaus of zelfgemaakte saus
  • 125 ml water
  • 300 gram witvis (Tilapia, kabeljauw, etc.)
  • 150 gram tagliatelle
  • 1 bouillonblokje
  • 50  ml Alpro soja cuisine light of room culinair light
  • 2 eetlepels maïzena

Bereiden

Boen de courgette schoon, rasp de winterwortel en snijd beiden in plakjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Doe de olie en Becel in de wok en voeg de groenten toe. Bak deze op hoog vuur en doe er  wat Italiaanse kruiden bij.
Doe er vervolgens de inhoud van het pakje saus met 125 ml. water bij en roer het goed door.
Leg de witvis er op en laat alles in 10 minuten gaar worden.
Bereid intussen de tagliatelle ( kooktijd 9 minuten in bouillon).
Voeg  tot slot nog wat alpro soja cuisine light aan de groentevisschotel toe.

Serveer de tagliatelle en de groentevisschotel in aparte schalen.

Eigen saus:
Doe 75 ml water bij de groenten. Leg de witvis er op en laat alles in 10 minuten gaar worden
Doe 2 afgestreken eetlepels maïzena in een kopje en giet daar 50 cl water of  koude melk bij. Roer dit tot een glad papje.
haal de gare vis uit de schaal en voeg het maizenapaje toe. Roer goed door, zodat het niet klontert. Leg de vis weer op de schaal als het sausje dik genoeg is, voeg eventueel nog een scheutje room of Alpro toe en serveer in de schaal.

22-11-2011  nr. 44, gewijzigd op: 08-11-22 14:03:54