13

Tagliatelle met zalm

Homepage Mieke de Waal
  • ± ½ uur
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Naar: Blue Band Kookboek Pasta & Rijst, blz. 60  
Nederlands
koken,stoven
eenpansmaaltijd
pasta, saus, vis
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • soeppan

Ingrediënten

  • 175 g tagliatelle

Saus:

  • 200 g tomaten
  • 200 g gerookte zalmsnippers
  • ½ dl cognac of Kirsch
  • 100 g alpro soja cuisine of room culinair light
  • 1 eetlepels fijngehakte verse dille
  • eventueel ½ eetlepel gedroogde dragon
  • peper

Bereiden

Saus:
Ontvel en verwijder het zaad van de tomaten. Snijd ze in stukjes en breng ze aan de kook. Laat ze op een matig vuur 15 minuten inkoken tot een dikke saus.
Snijd de zalmsnippers in stukjes en verwarm ¾ deel 3 minuten in de pan. Giet er de cognac bij, breng aan de kook en laat het vocht in 10 minuten verdampen.
Prak de gestoofde zalm fijn en voeg er de tomatensaus  en de rest van de zalm, de alpro (room), dille en peper aan toe. Verwarm het al roerend.

Kook de tagliatelle.
Meng de saus door de tagliatelle en serveer deze direct.

Tip: Voeg i.p.v. dille dragon toe. Smaakt erg lekker

Opmerking: voeg i.p.v. soja of room eventueel allesbinder en water toe, of een pakje roomsaus.

19-01-2011  nr. 13, gewijzigd op: 27-04-22 00:47:47