Bron |
Chinese Kookboek 1 (AH); een nieuwe manier van eten (blz.113) en web |
Keuken |
Kantonees |
Techniek |
wokken |
Type |
wokgerecht |
Categorie |
rijst |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Kook de rijst.
Snijd de ham, prei en paprika in stukjes ter grootte van een doperwt. Hak de knoflookteen in stukjes.
Klop de eieren met peper en zout los en roerbak deze in een scheutje olie of maak een omelet en snijd deze in kleine reepjes.
Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 1 eetlepel
olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en voeg de
prei, paprika en de doperwten toe en roerbak enkele
minuten.
Meng er tot slot de ham en het het ei er doorheen.
Voeg al
roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de
rijst tot deze heet is.
Roer er tenslotte 1 theelepel sesamolie
en een snufje peper door.