25

Gebakken rijst Yang Zhou

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • bijgerecht
  • 3 personen
Chinese Kookboek 1 (AH); een nieuwe manier van eten (blz.113) en web
Kantonees
wokken
wokgerecht
rijst
cholesterolverlagend

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • kookpan
  • wok

Ingrediƫnten

  • 400 g gekookte rijst ( = 200g ongekookt)
  • 100 g garnalen of 60 g ham
  • 2 lente-uien of 1 prei
  • 1 paprika
  • 1 knoflookteen
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 75 g diepvriesdoperwten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel sesamolie

Bereiden

Kook de rijst.

Snijd de ham, prei en paprika in stukjes ter grootte van een doperwt. Hak  de knoflookteen in stukjes.

Klop de eieren met peper en zout los en roerbak deze in een scheutje olie of maak een omelet en snijd deze in kleine reepjes.

Verhit op hoog vuur de wok, verhit vervolgens 1 eetlepel olie. Roerbak de knoflook tot het geurt en voeg de prei, paprika en de doperwten toe en roerbak enkele minuten. 
Meng er tot slot de ham en het het ei er doorheen.
Voeg al roerend beetje bij beetje de rijst toe en roerbak de rijst tot deze  heet is.
Roer er tenslotte 1 theelepel sesamolie en een snufje peper door.

28-03-2011  nr. 25, gewijzigd op: 19-10-22 11:37:17