Bron |
Naar: Blue Band Kookboek, Basisboek, blz. 75 en Het lekkere Magnetronboek AH, blz. 84 |
Keuken |
Frans |
Kooktechniek |
magnetron, wokken |
Type gerecht |
stoofschote |
Categorie |
groente |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Bevat per 100g |
|
| miekedewaal.nl - recepten |
Maak de aubergine
en courgette schoon en snijd
deze in grove stukken.
Ontvel de tomaat m.b.v. heet water en snijd deze in
stukken.
Hak de knoflookteen heel fijn en snijd vervolgens
de ui en paprika in stukken.
Fruit de knoflook met de ui in
de olie
Voeg hierbij de tomaat (of tomatenpuree), paprika, aubergine, courgette,
het bouquet garni en zout en peper
Laat alles
nog even doorbakken.
Giet dan de witte wijn erbij en
laat dit op een laag vuur stoven.
Voeg er na 10 minuten de olijven
bij en laat deze nog 2 minuten meestoven.
Meng in een schaal de aubergine, courgette, ui en paprika met
peper, zout en Provençaalse kruiden.
Voeg de knoflook en witte wijn toe.
Verwarm de groenten 8
minuten op vol vermogen in de magnetron en schep ze regelmatig
om.
Voeg de tomaat toe en verwarm afgedekt nog 2 minuten op vol
vermogen.
Oorsprong en bereiding van aubergine in: groentegroente.nl