38

Ratatouille

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Naar: Blue Band Kookboek, Basisboek, blz. 75 en
Het lekkere Magnetronboek AH, blz. 84
Frans
magnetron, wokken
stoofschote
groente
cholesterolverlagend
  • Energie: 135 kcal
  • Eiwit: 4g
  • Vet: 8g waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: 12g waarvan suikers
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank en mes
  • pannetje heet water
  • Wok of magnetronschaal
  • glas

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 1/2 grote courgette
  • 1 knoflookteen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olie
  • 1 bouquet garni (tijm, peterselie,laurier) of Provençaalse kruiden
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 25 ml  witte wijn
  • 25 g ontpitte zwarte olijven

Bereiden

Maak de aubergine en courgette schoon en snijd deze in grove stukken.
Ontvel de tomaat m.b.v. heet water en snijd deze in stukken.
Hak de knoflookteen heel fijn en snijd vervolgens de ui en paprika in stukken.

Wok

Fruit de knoflook met de ui in de olie
Voeg hierbij de tomaat (of tomatenpuree), paprika, aubergine, courgette, het bouquet garni en zout en peper
Laat alles nog even doorbakken.
Giet dan de witte wijn erbij en laat dit op een laag vuur stoven.
Voeg er na 10 minuten de olijven bij en laat deze nog 2 minuten meestoven.

Magnetron

Meng in een schaal de aubergine, courgette, ui en paprika met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Voeg de knoflook en witte wijn toe.
Verwarm de groenten 8 minuten op vol vermogen in de magnetron en schep ze regelmatig om.
Voeg de tomaat toe en verwarm afgedekt nog 2 minuten op vol vermogen.

Oorsprong en bereiding van aubergine in: groentegroente.nl

23-06-2011  nr. 38, gewijzigd op: 18-03-24 23:29:06