92

Gevulde omeletjes

Homepage Mieke de Waal
  • 45 min
  • bijgerecht
  • 2 personen
Chinese Kookboek 3 (AH);variaties met groente, rijst en mie (blz. 128) en web
Kantonees, Oosters
bakken
n.v.t.
ei, saus, vlees
cholesterolverlagend
  • Energie:
  • Eiwit:
  • Vet: waarvan verzadigd 
  • Koolhydraten: waarvan suikers
  • Natrium:
  • Vezels:

miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • schaaltje lente-ui
  • schaaltje ei
  • schaaltje saus
  • snijplank
  • mes
  • koekenpan

Ingrediënten

  • ½ lente-ui of stukje prei
  • 1 plakje verse gember
  • sojasaus
  • sesamolie
  • maïzena
  • zout
  • 100 gr. tartaar
  • 3 eieren
  • olie
  • dry sherry
  • 1½ dl. kippenbouillon
  • suiker

Bereiden

Hak lente-ui en gember fijn. Vermeng dit samen met 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel sesamolie, 1 theelepel maïzena en een snufje zout door de tartaar. Laat 10 minuten staan.

Klop de eieren los. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan giet er 1½ eetlepel ei in en bak een omeletje. Haal eruit en zet apart.
Maak zo ook de rest van de omeletjes.


 
Maak een sausje van 1 eetlepel sherry, 1½ dl. bouillon, 1 eetlepel sojasaus, ¼ theelepel zout en 1 theelepel suiker. Leg 1 eetlepel gehaktvulling op elk omeletje en vouw dicht. Maak alle gevulde omeletjes.
 
Leg de omeletjes in de pan en giet het sausje erop. Doe de deksel op de pan en bak op laag vuur 5 minuten.

17-03-2013  nr. 92, gewijzigd op: 02-10-21 14:30:17