66

Chinese kool met mango, vleesspiesjes en gepofte aardappel met sambalboter

Homepage Mieke de Waal
  • 40 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
DEEN, zomer p.58
Wereldkeuken
grillen, marineren, wokken
samengesteld gerecht, wokgerecht
boter, fruit, groente, marinade, vlees, vleesvervanger,
cholesterolverlagend
  • 442 kcal
  • Eiwit: 37g
  • Vet: 18g, verz. 6g
  • Koolhydr: 34g
  • Vezels: 5g
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • schaaltje voor de marinade
  • snijplank en mes
  • satéstokjes en grillpan
  • wok

Ingrediënten

  • 200 g varkenshaas of vega wok- of kipreepjes
  • ½ mango
  • ½ Chinese kool
  • sambalboter
  • 2 grote aardappelen

Marinade:

  • 1 theelepel sambal manis
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zonnebloemolie

Boter:

  • 2 eetlepels boter (30 g)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kerrie

Bereiden

Marinade:
Meng de sambal, met kerrie en de sesam- en zonnebloemolie.
Snijd het vlees in stukjes en marineer minimaal 10 minuten. Rijg ze hierna aan de stokjes.

Boter:
Meng de boter met 1 theelepel sambal.

Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de Chinese kool in brede repen.
Boen de aardappelen schoon

Gril de spiesjes in ca. 12 minuten rondom gaar en bruin.
Pof de aardappelen in de schil in de magnetron (9 minuten).
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de Chinese kool en de mango 3 minuten. Breng op smaak met wat sambal en eventueel wat kerrie, peper en zout.

Variant  met vleesreepjes of vegareepjes
Snijd het vlees in reepjes of gebruik vegareepjes en marineer minimaal 10 minuten
Verwarm de wok en voeg de gemarineerde reepjes vlees toe en bak ze bruin en gaar. Doe de kool en mango er bij en wok nog 3 minuten.

02-02-2013  nr. 66, gewijzigd op: 25-04-23 14:00:53