Bron |
DEEN, zomer p.58 |
Keuken |
Wereldkeuken |
Techniek |
grillen, marineren, wokken |
Type |
samengesteld gerecht, wokgerecht |
Categorie |
boter, fruit, groente, marinade, vlees, vleesvervanger, |
Dieet |
cholesterolverlagend |
Per 100g |
|
miekedewaal.nl - recepten |
Marinade:
Boter:
Boter:
Meng de boter met 1 theelepel sambal.
Schil de mango, verwijder de pit
en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de Chinese kool in brede
repen.
Boen de aardappelen
schoon
Gril de spiesjes in ca. 12 minuten
rondom gaar en bruin.
Pof de aardappelen in de schil in de
magnetron (9 minuten).
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie
in een wok en roerbak hierin de Chinese
kool en de mango 3 minuten. Breng op
smaak met wat sambal en eventueel wat
kerrie, peper en zout.
Variant met vleesreepjes
of vegareepjes
Snijd het vlees in reepjes of gebruik vegareepjes en
marineer minimaal 10 minuten
Verwarm de wok en voeg de gemarineerde reepjes vlees toe en bak
ze bruin en gaar. Doe de kool en mango er bij en wok nog 3
minuten.