94

Broccoli-gehaktschotel Stroganoff

Homepage Mieke de Waal
  • 30 min
  • hoofdgerecht
  • 2 personen
Bewerking van jumbosupermarkten.nl.  en smulweb.nl
Nederlands
koken, wokken
wokgerecht
aardappelen, groente, vlees
cholesterolverlagend
miekedewaal.nl - recepten

Materialen

  • snijplank
  • mes
  • pan
  • mengschaaltje
  • wok

Ingrediënten

  • 500 gram geschilde aardappelen (kruimig)
  • 1 broccolistronk
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ rode paprika
  • 250 gram (runder-)gehakt
  • klein blikje tomatenpuree
  • wodka
  • ½ zakje Stroganoffsaus
  • 125 ml water
  • 1 dl alpro soja cuisine light of room culinair light
  • 1 dl melk
  • klontje boter
  • zout
  • nootmuskaat

Bereiden

Schil en was de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.

Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine roosjes en de steel in plakjes. Was alles.
Breng water aan de kook, voeg de broccoli toe en laat deze 3 minuten koken. Giet af en laat in een vergiet uitlekken.
Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in stukjes.

Bak het gehakt rul. Voeg de uisnippers, knoflook en paprika toe en bak 5 minuten mee.
Doe de tomatenpuree er bij en een scheutje wodka.
Meng de stroganoffsaus met water en roer door het gehaktgroentemengsel. Doe de broccoli er bij en eventueel tot slot alpro of room.

Giet de aardappelen af, doe de melk en klontje boter in de pan en stamp tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat 

 

26-03-2013  nr. 94, gewijzigd op: 21-04-24 14:46:04