Wannée

Kookboek van de Amsterdamse huishoudschool

Mej. C.J. Wannée, herzien door Anne Scheepmaker; 29e dr. Haarlem, 2010.

Categorie: basiskookboek

Onderwerp: basistechnieken

Links:

Terug naar Kookboekenzoeken

Inhoudsopgave

Historische inleiding 9

Honderd jaar veranderingen in de keuken 19

Koken en wat erbij te pas komt 25

Voorgerechten en hapjes

  • 47 Hapjes
  • 59 Koude voorgerechten
  • 72 Warme voorgerechten

Salades 85

Soepen,sauzen en rnarinades

  • 103 Soepen
  • 145 Sauzen
  • 170 Marinades

Vlees

  • 177 Rund
  • 209 Varken
  • 221 Lam
  • 228 Gehakt
  • 239 Kip en ander gevogelte
  • 265 Wild
Vis, schaal- en schelpdieren
  • 280 Vis
  • 284 Zeevis
  • 288 Zoetwatervis
  • 306 Schaal- en schelpdieren

Bijgerechten

  • 315 Aardappels
  • 325 Groenten
  • 385 Pasta en rijst

Eieren en kaas

  • 405 Eieren
  • 415 Kaas

Nagerechten

  • 427 Vruchten en noten
  • 430 Fruit
  • 454 Vla en pudding
  • 481 Zoete sauzen
  • 485 Uit de oven
  • 491 IJs
Gebak
  • 497 Pannenkoeken en flensjes
  • 505 Deegfrituren
  • 509 Koekjes
  • 520 Snoep
  • 523 Taarten

Dranken

lnmaken

  • 580 lnmaken in azijn
  • 583 Jam, gelei en marmelade
  • 586 Chutney en relish

Nawerk

  • 591 Eten met meer mensen
  • 595 Tafeldekken
  • 602 Wijn aan tafel
  • 605 De belangrijkste keurmerken
  • 608 Het bewaren van voedsel
  • 610 Lijst met nuttige websites
  • 613 Historie Wannée
  • 625 Register