Het vlees-variatieboek

Lekkere recepten en uitgebreide informatie over vlees bij Albert Heijn.

red. Anneke Ammerlaan, Zaandam, Albert Heijn, 1992

Categorie: ingrediënten

Onderwerp: vlees

Achterkant:
Van grootmoeders sudderlapjes tot à la minute vlees van de klassieke oergehaktbal tot gekruide gehaktspiesjes, van draadjesvlees tot roerbakken, u vindt het allemaal in dit Vlees-variatieboek.

.

Inhoudsopgave

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

Links Recept Indeling boek Menugang Blz
  Bruine runderbouillon Soep voorgerecht 59
  Blanke kalfsbouillon Soep voorgerecht 60
  Varkensbouillon Soep voorgerecht 60
  Lamsbouillon Soep voorgerecht 60
  Ossestaartbouillon Soep voorgerecht 60
  Gemengde bouillon Soep voorgerecht 60
  Snelle bouillon Soep voorgerecht 60
  Vleesfond Soep voorgerecht 61
  Franse uiensoep met kaasgehaktballetjes Soep voorgerecht 62
  Dubbelgetrokken bouillon Soep voorgerecht 63
  Runderbouillon met rode wijn Soep voorgerecht 63
  Fijne wittebonensoep met knoflook Soep voorgerecht 64
  Tomatensoep met olijven en paprika Soep voorgerecht 65
  Knolselderijsoep met noten Soep voorgerecht 66
  Londonderrysoep Soep voorgerecht 67
  Gegratineerde dubbelgetrokken ossestaartbouillon Soep voorgerecht 68
  Zuidamerikaanse ossestaart-pompoensoep Soep voorgerecht 68
  Tomaten-lamssoep met abrikozen Soep voorgerecht 70
  Lamsbouillon met bleekselderij en wilde rijst Soep voorgerecht 71
  Warme komkommersoep Soep voorgerecht 72
  Wortelsoep met koriander Soep voorgerecht 73
  Kalfspreisoep met dragon Soep voorgerecht 74
  Soep van van witte en groen asperges Soep voorgerecht 74
  Biefstuk met prei, appel en mosterd Soep voorgerecht 75
  Provençaalse kalfssoep met saffraan Soep voorgerecht 75
  Heldere Chinese soep met mihoen Soep voorgerecht 76
  Zuurkoolsoep Soep hoofdgerecht 77
  Koolsoep met spekjes Soep voorgerecht 78
  Cajunsoep Soep hoofdgerecht 78
  Waterkerssoep Soep voorgerecht 79
  Basisrecept groot vlees Groot vlees hoofdgerecht 80
  Basisrecept vlees braden in de oven Groot vlees hoofdgerecht 81
  Rosbief met gekonfijte uien Groot vlees hoofdgerecht 82
  Contrefilet in rode-wijnjus Groot vlees hoofdgerecht 84
  Dikke lende met tijm en mosterd Groot vlees hoofdgerecht 85
  Gestreepte kalfsfricandeau Groot vlees hoofdgerecht 86
  Varkensbraadstuk met tomaten-passievruchtensaus Groot vlees hoofdgerecht 87
  Indische varkensrollade Groot vlees hoofdgerecht 88
  Varkensrollade met groenten in de braadzak Groot vlees hoofdgerecht 89
  Runderrollade met chocoladesaus Groot vlees hoofdgerecht 90
  Italiaanse runderrollade met tomatenjus Groot vlees hoofdgerecht 93
  Mexicaanse varkensfricandeau Groot vlees hoofdgerecht 94
  Lamsvlees op z'n Grieks Groot vlees hoofdgerecht 96
  Moravische lamsbout Groot vlees hoofdgerecht 97
  Basisrecept gegrilleerde varkensrollade Groot vlees hoofdgerecht 99
  Ossenhaas in bladerdeeg Groot vlees hoofdgerecht 100
  Basisrecept karbonades bakken Klein vlees hoofdgerecht 103
  Jusvariaties Klein vlees hoofdgerecht 103
  Varkensfiletlapjes met citrusfruit Klein vlees hoofdgerecht 104
  Haaskarbonade met venkel en gorgonzolasaus Klein vlees hoofdgerecht 106
  Schouderkarbonade in mierikswortelsaus Klein vlees hoofdgerecht 107
  Varkenshaasbiefstukjes in basilicumsaus Klein vlees hoofdgerecht 108
  Varkenshaas met appel en calvados Klein vlees hoofdgerecht 109
  Biefstuk met shii-takesaus Klein vlees hoofdgerecht 111
00 Chateaubriand met rozijnen-portsaus Klein vlees hoofdgerecht 112
  Zigeunerbiefstuk Klein vlees hoofdgerecht 113
  Tournedos met gemarineerde artisjokhartjes Klein vlees hoofdgerecht 114
  Entrecote à la Bordelaise Klein vlees hoofdgerecht 115
  Varkensfiletlapjes met sesamkorstje en pittige ananassaus Klein vlees hoofdgerecht 116
  Kalfsschnitzels met een notenkorstje Klein vlees hoofdgerecht 118
  Kalfsschnitzels met limoensaus Klein vlees hoofdgerecht 119
  Schnitzels met mozzarella en verse tomatensaus Klein vlees hoofdgerecht 120
  Varkensschnitzeltjes met garnalen Klein vlees hoofdgerecht 121
  Kalfskoteletten met fetakaas Klein vlees hoofdgerecht 122
  Kalfsoesters met peer en salie Klein vlees hoofdgerecht 123
  Haaskarbonades à la minute met sinaasappel Klein vlees hoofdgerecht 124
  Entrecote a la minute met kaassaus Klein vlees hoofdgerecht 125
  Rosbief à la minute met krabsaus Klein vlees hoofdgerecht 125
  Oosterse lamskarbonades Klein vlees hoofdgerecht 126
  Speklapjes met gember Klein vlees hoofdgerecht 127
  Slavinken met olijvensaus Klein vlees hoofdgerecht 128
  Tartaartje met groene pepersaus Klein vlees hoofdgerecht 129
  Worstjes met mosterd-biersaus Klein vlees hoofdgerecht 130
  Kalfsbraadworst met Thaise pepersaus Klein vlees hoofdgerecht 131
  Basisrecept stoofvlees Stoofvlees hoofdgerecht 132
  Basisrecept gestoofde runderlappen Stoofvlees hoofdgerecht 133
  Franse hachee Stoofvlees hoofdgerecht 135
  Friese hachee Stoofvlees hoofdgerecht 135
  Hollandse hachee Stoofvlees hoofdgerecht 135
  Limburgse of Vlaamse hachee Stoofvlees hoofdgerecht 135
  Tsjechische rundvleesschotel met zuurkool Stoofvlees hoofdgerecht 136
  Runderlappen in kokossaus Stoofvlees hoofdgerecht 137
  Pot au feu Stoofvlees hoofdgerecht 138
  Provençaalse kalfslappen Stoofvlees hoofdgerecht 139
  Gestoofde kalfsborstlappen met paddestoelen Stoofvlees hoofdgerecht 140
  Kalfsschenkel met ui in sinaasappelsap Stoofvlees hoofdgerecht 141
  Tajine met kalfsvlees en sperziebonen Stoofvlees hoofdgerecht 142
  Tajine van rundvlees met venkel en doperwten Stoofvlees hoofdgerecht 143
  Indiase lamscurry Stoofvlees hoofdgerecht 144
  Stoofpot met lamsvlees en aubergine Stoofvlees hoofdgerecht 145
  Lamsvlees met kikkererwten en rozijnen Stoofvlees hoofdgerecht 146
  Marokkaans lamsvlees met kikkererwten Stoofvlees hoofdgerecht 146
  Gestoofde varkenslappen met knoflook Stoofvlees hoofdgerecht 148
  Basisrecept gevuld vlees Gevuld vlees hoofdgerecht 152
  Basisrecept gevulde kalfsborst Gevuld vlees hoofdgerecht 153
  Lamsrollade met dadels en amandelen Gevuld vlees hoofdgerecht 154
  Varkensfricandeau gevuld met sinaasappel-saffraanrijst Gevuld vlees hoofdgerecht 155
  Lamsvinken met kappertjes Gevuld vlees hoofdgerecht 156
  Shoarmavinken met pistachenootjes Gevuld vlees hoofdgerecht 156
  Pittige rundervinken met gember Gevuld vlees hoofdgerecht 157
  Kalfsvinken met gerookte zalm en basilicum Gevuld vlees hoofdgerecht 158
  Gevulde varkenshaas met appel-roomkaas Gevuld vlees hoofdgerecht 159
  Japanse vleesrolletjes Gevuld vlees hoofdgerecht 160
  Runderrolletjes met augurk en piccalillysaus Gevuld vlees hoofdgerecht 161
  Kalfsrolletjes met krabsticks Gevuld vlees hoofdgerecht 162
  Vleesrolletjes met kalfsnier Gevuld vlees hoofdgerecht 162
  Mexicaanse rosbiefrolletjes Gevuld vlees hoofdgerecht 164
  Auberginechutney, Kalfsrolletjes met mozzarella en Gevuld vlees hoofdgerecht 165
  Kalfsrolletjes met mozzarella en auberginechutney Gevuld vlees hoofdgerecht 165
  Varkensrolletjes met vijgen en samossaus Gevuld vlees hoofdgerecht 166
00 Kalfsoesters met milde kerrie- mangovulling Gevuld vlees hoofdgerecht 167
  Italiaanse cordon bleu Gevuld vlees hoofdgerecht 168
  Varkensfilet met kruidenboter Gevuld vlees hoofdgerecht 169
  Basisrecept roerbakken Roerbakken hoofdgerecht 171
  Roerbakken, Basisrecept Roerbakken hoofdgerecht 171
  Varkensreepjes met taugé, prei en pinda”s Roerbakken hoofdgerecht 171
  Gemarineerde biefstuk met mangochutney en avocado Roerbakken hoofdgerecht 172
  Sambal goreng van biefstuk en kouseband Roerbakken hoofdgerecht 173
  Pepersteak met paprika-stroganoffsaus Roerbakken hoofdgerecht 174
  Biefstuk met prei, appel en mosterd Roerbakken hoofdgerecht 175
  Kalfshaas met asperges Roerbakken hoofdgerecht 176
  Kalfsvlees met spinazie en sesam Roerbakken hoofdgerecht 176
  Kalfsschnitzel met wortel, broccoli en limoensap Roerbakken hoofdgerecht 178
  Kalfsschnitzel met wortel, broccoli en limoensap Roerbakken hoofdgerecht 178
  Zürcher Lebergeschnetzeltes Roerbakken hoofdgerecht 179
  Schnitzelreepjes in romige ananassaus Roerbakken hoofdgerecht 180
  Varkensfilet met banaan, rozijnen en gerookte amandelen Roerbakken hoofdgerecht 181
  Varkenshaas met oesterzwammen en paprika Roerbakken hoofdgerecht 183
  Varkenshaas met pesto en courgette Roerbakken hoofdgerecht 183
  Varkensvlees met paksoi en bamboescheuten Roerbakken hoofdgerecht 184
  Tandoorivlees met groene kool Roerbakken hoofdgerecht 185
  Shoarmavlees met maïskolfjes Roerbakken hoofdgerecht 187
  Speklapjes met pittige tomatensaus Roerbakken hoofdgerecht 187
  Lamsshoarma Roerbakken lunchgerecht 188
  Lamsvlees met peultjes en mango Roerbakken hoofdgerecht 189
  Basisrecept gehaktballen braden Gehakt hoofdgerecht 191
  Gehaktballen met banaan Gehakt hoofdgerecht 192
  Gehaktballen met kaas Gehakt hoofdgerecht 192
  Gehaktballen met noten Gehakt hoofdgerecht 192
  Mikadoballen Gehakt hoofdgerecht 192
  Variaties op de gewone gehaktbal Gehakt hoofdgerecht 192
  Gehaktballen met rozijnen en appel Gehakt hoofdgerecht 193
  Mexicaanse Gehaktballen Gehakt hoofdgerecht 193
  Gehaktballen met dadels of pruimen Gehakt hoofdgerecht 193
  Gehaktballen met champignons Gehakt hoofdgerecht 192
  Gehaktballen met garnalen Gehakt hoofdgerecht 192
  Gehaktballen met champignons Gehakt hoofdgerecht 192
  Gepaneerde gehaktschnitzels met knoflooksaus Gehakt hoofdgerecht 194
  Kalfsgehaktschnitzeltjes met citroensaus Gehakt hoofdgerecht 195
  Broodje hamburger Gehakt hoofdgerecht 196
  Knoflook-kruidensaus Gehakt saus 197
  Mierikswortelsaus Gehakt saus 197
  Cocktailsaus speciaal Gehakt saus 197
  Knoflook-kruidensaus Gehakt saus 197
  Mierikswortelsaus Gehakt saus 197
  Balkan gehaktspiesjes (Cevapçiçi) Gehakt hoofdgerecht 198
  Kefta Gehakt hoofdgerecht 199
  Marokkaanse spiesjes Gehakt hoofdgerecht 199
  Provençaalse gehaktspiesen Gehakt hoofdgerecht 199
  Zuurkoolschotel met gehakt Gehakt hoofdgerecht 200
  Lasagne Gehakt hoofdgerecht 201
  Italiaanse gehaktsaus Gehakt hoofdgerecht 203
  Mexicaanse gehaktsaus Gehakt hoofdgerecht 203
  Indische gehaktschijfies Gehakt hoofdgerecht 204
  Oosters gestoomde parel-gehaktballetjes Gehakt hoofdgerecht 205
  Gehaktballetjes met gember in sojasaus Gehakt hoofdgerecht 207
  Lamsgehaktballetjes in yoghurtsaus Gehakt hoofdgerecht 207
  Gehaktballetjes in zoetzure saus Gehakt hoofdgerecht 208
  Curry van tomaat en lamsgehaktballetjes Gehakt hoofdgerecht 209
  Aubergine gevuld met lamsgehakt Gehakt hoofdgerecht 211
  Vleestomaten gevuld met goulashgehakt Gehakt hoofdgerecht 211
  Gehaktbrood met kokos en sinaasappel Gehakt hoofdgerecht 212
  Gegratineerd gehaktbroodje Gehakt hoofdgerecht 213
  Gehaktpastei Gehakt hoofdgerecht 214
  Griekse gehakttaart Gehakt hoofdgerecht 215
00 Gefrituurde Indische gehaktdriehoekjes Gehakt borrelhapje 216
  Miniburgers met chorizo en olijven Gehakt borrelhapje 217
  Bladerdeeghapjes met kalfsgehakt Gehakt borrelhapje 218
  Gehaktrolletjes in bacon Gehakt borrelhapje 218
  Croissantjes met gehakt en pesto Gehakt borrelhapje 219
  Roze-peperboter Barbecue boter 223
  Verse kruiden-citroenboter Barbecue boter 223
  Gember-kokosmarinade Barbecue marinade 224
  Spareribs in ketjapmarinade Barbecue marinade 224
  Tomaat-yoghurtmarinade Barbecue marinade 224
  Verse worstjes in cidermarinade met gebakken appel Barbecue marinade 225
  Saté van lamsvlees in ketjapsaus Barbecue hoofdgerecht 226
  Opgerolde lamssopiezen Barbecue hoofdgerecht 227
  Kalfsleverspiezen met rode uien Barbecue hoofdgerecht 228
  Biefstukspiezen met sjalotjes Barbecue hoofdgerecht 229
  Varkenshaasspiezen met pruimen Barbecue hoofdgerecht 229
  T-bonesteak met appelchutney Barbecue hoofdgerecht 230
  Pakketjes met lamsshoarma Barbecue hoofdgerecht 231
  Geroosterde kalfsborstlapjes met grapefruit Barbecue hoofdgerecht 232
  Thaise gemarineerde varkenslapjes Barbecue hoofdgerecht 233
  Griekse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Mini- hamburgergourmet Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Deense hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Duitse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Engelse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Griekse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Italiaanse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Spaanse hamburgers Koken aan tafel hoofdgerecht 236
  Mongoolse bouillonfondue Koken aan tafel hoofdgerecht 239
  Shabushabu Koken aan tafel hoofdgerecht 240
  Sesam-dipsaus Koken aan tafel saus 240
  Soja-dipsaus Koken aan tafel saus 241
  Steengrillen Koken aan tafel hoofdgerecht 243
  Mosterdsaus met dragon Koken aan tafel saus 243
  Radijssaus met selderijzout Koken aan tafel saus 243
  Sinaasappel-kerriesaus Koken aan tafel saus 243
  Koreaans tafelgrillen Koken aan tafel hoofdgerecht 244
  Sesam-sojadip Koken aan tafel saus 244
  Tauge-en-komkommersalade Koken aan tafel bijgerecht 244
  Sukiyaki Koken aan tafel hoofdgerecht 247
  Kalfsgehaktrol in Chinese kool Magnetron hoofdgerecht 249
  Aardappel gevuld met kerrievlees Magnetron hoofdgerecht 250
  Peperpâté Magnetron voorgerecht 251
  Salade met rode-bonenchili Magnetron bijgerecht 252
  Rundersosijsjes met paprikasaus Magnetron hoofdgerecht 252
  Varkensschnitzels met jonge kaas en salie Magnetron hoofdgerecht 253
  Lamsvleesragout Magnetron hoofdgerecht 254
  Pie met varkenshaas Magnetron hoofdgerecht 255
  Gegrilleerde kalfsfricandeau Magnetron hoofdgerecht 257
  Varkensrollade met mosterd en ui in de braadzak Magnetron hoofdgerecht 258
  Gevulde varkensfilet Magnetron hoofdgerecht 259
  Varkensnierragout met madera Orgaanvlees voorgerecht 261
  Kalfsnier in sherrysaus Orgaanvlees hoofdgerecht 262
  Kalfstong in witte-wijnsaus met olijven Orgaanvlees hoofdgerecht 263
  Gebakken zwezerik met hazelnootsaus Orgaanvlees hoofdgerecht 264
  Salade van zwezerik met citroendressing Orgaanvlees voorgerecht 265
  Kalfslever met tuttifrutti in appelsap Orgaanvlees hoofdgerecht 266
  Leverbeignets met appel Orgaanvlees voorgerecht 267
  Pikante varkenslever Orgaanvlees hoofdgerecht 268
  Varkenslever met salie en tomaten Orgaanvlees hoofdgerecht 269
  Boerenpâté Orgaanvlees voorgerecht 270
  Kalfsterrine met zwezerik en dragon Orgaanvlees voorgerecht 272
  Kalfsleverpâté met pistachenoten Orgaanvlees hoofdgerecht 273
  Fijne peperpâté en croûte Orgaanvlees voorgerecht 275
  Basismethode vlees roken Vlees roken hoofdgerecht 276
  Lichtgerookte carpaccio Vlees roken voorgerecht 278
  Salade met gerookte kalfsoester Vlees roken voorgerecht 279
  Roompâté met paddestoelen Vlees roken voorgerecht 280
  Gerookte varkensfilet met mosterd-kersensaus Vlees roken hoofdgerecht 282
  Gerookte mixed grill Vlees roken hoofdgerecht 283

Inhoudsopgave

Pagina 10 Algemene informatie

Pagina 30 Vlees en voeding

Pagina 34 Vlees en wijn

Pagina 40 Specerijen- en kruidenwijzer

Pagina 44 Over bereiden en keukengereedschap

Pagina 50 Omgaan met vlees

Pagina 58 Soep

Pagina 80   Groot vlees

Pagina 102  Klein vlees

Pagina 132  Stoofvlees

Pagina 152  Gevuld vlees

Pagina 170  Roerbakken

Pagina 190  Gehakt

Pagina 220  Barbecue
 

Pagina 234  Koken aan tafel

Pagina 248  Magnetron

Pagina 260  Orgaanvlees

Pagina 276  Vlees roken

Pagina 284  Woordenboek

Pagina 294  Receptenregister

Pagina 298  Informatieregister