Vis |
| Reijer Blankenspoor, Zaandam, Albert Heijn, 1997. |
|
Categorie: ingrediënten Onderwerp: vis, schaal- en schelpdieren Serie: AH eetboekenreeks |
Links:
Terug naar Kookboekenzoeken
| Links | Recept | Indeling boek |
Menugang | Vissoort | Overige | Blz |
| 00 | Gebakken scampi met limoendressing | Amuses | amuses | garnalen | limoen | 15 |
| Avocadomousse met zalmblokjes | Amuses | amuses | zalm | avocado | 15 | |
| Mosselen met basilicumtomaat | Amuses | amuses | mosselen | tomaat | 16 | |
| Tapenade-sandwich | Amuses | lunchgerecht | tonijn | kappertjes, olijven | 16 | |
| Huzarensalade van Hollandse Nieuwe | Amuses | amuses | haring | aardappel, appel, chips | 17 | |
| Gebakken koolvis met sesamkorst | Gerecht 10-20 min | voorgerecht | koolvis | sesamzaad, paneermeel | 19 | |
| Zalmtimbaaltje | Gerecht 10-20 min | voorgerecht | zalm | sjalot, waterkers | 20 | |
| x | Tonijnsalade Niçoise | Gerecht 10-20 min | voor- of lunchgerecht | tonijn | eieren, ansjovis | 21 |
| Haringsalade met bietenballetjes | Gerecht 10-20 min | voorgerecht | haring | bietjes, gekookt | 22 | |
| Marlijncarpaccio | Gerecht 10-20 min | voorgerecht | marlijn | kappertjes | 23 | |
| Vissalade met peperdressing en cashewnoten | Gerecht 10-20 min | voor- of lunchgerecht | schol | komkommer, Spaanse peper | 24 | |
| Zalmkoekjes | Gerecht 10-20 min | voor- of lunchgerecht | zalm | witbrood, oud | 26 | |
| ! | Huisgerookte zalm op een kruidenbedje | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | zalm | tuinkers, dille, peterselie | 27 |
| Gegrilde zwaardvis met pepersaus | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | zwaardvis | peperkorrels, zwarte, roze | 28 | |
| Gegratineerde scholfilet met kappertjesmayonaise | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | schol | kappertjes | 29 | |
| Koude komkommersoep met garnalen | Gerecht 10-20 min | voor- of lunchgerecht | garnalen | komkommer | 30 | |
| Tonijntournedos met balsamicoazijn en basilicumtomaten | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | tonijn | tomaten, balsamicoazijn | 32 | |
| Gebakken roodbaarsfilet met vinaigrette van gedroogde tomaten | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | roodbaars | tomaten, gedroogd | 33 | |
| Pasta met gerookte zalm en kappertjes | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | zalm | tagliatelle, kappertjes | 34 | |
| Gegrilde zalmtournedos met korianderolie | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | zalm | koriander | 35 | |
| Romige vis-garnalencurry | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | garnalen | kabeljauw, Chinese kruiden | 36 | |
| Romige vis-garnalencurry | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | kabeljauw | garnalen, Chinese kruiden | 36 | |
| Forel met amandelen | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | forel | amandelen | 37 | |
| Zalmmoot met chili-korianderpesto | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | zalm | Spaanse peper, koriander | 39 | |
| Gepocheerde kabeljauwfilet met saffraan-garnalensaus | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | kabeljauw | saffraan, garnalen | 40 | |
| Tonijn met paksoi en kruidenpanade | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | tonijn | paksoi, eiermie | 41 | |
| x00 | Gebakken kabeljauwfilet met romige witlof en mosterd | Gerecht 10-20 min | hoofdgerecht | kabeljauw | witlof, mosterd | 42 |
| Mosselsoep | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | mosselen | soepgroenten | 45 | |
| Mosselen met citroen en koriander | Gerecht 20-35 min | voor- of lunchgerecht | mosselen | mosselgroente | 46 | |
| Thaise viskoekjes | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | koolvis | bosui, oud brood | 47 | |
| Goujons van tong op een saladebedje | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | tong | salade, oud brood | 48 | |
| Scholfilets met nach’olé's en avocado-tomatensalsa | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | schol | nach’olé's, avocado,tomaat | 49 | |
| Mie met cocktailgarnalen en bosui | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | garnalen | mie, bosui | 51 | |
| Pizza frutti di mare | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | fruits de mer | pizza's, mozzarella | 52 | |
| Sliptong met uienmarmelade | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | sliptong | uien, honing | 53 | |
| Zwaardvis ’en papillote' | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | zwaardvis | champignons | 54 | |
| Gefrituurde koolvis met skordalia | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | koolvis | aardappels | 55 | |
| Gestoomde roodbaars met Pernodsaus | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | roodbaars | groenten | 56 | |
| Pernodsaus | Gerecht 20-35 min | bij roodbaars | saus | pernod | 57 | |
| Tongrolletjes met spinazie en zalm | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | tong | spinazie | 58 | |
| Gepocheerde scholspiesjes | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | schol | spinazie | 59 | |
| Kabeljauw met walnotensaus | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | kabeljauw | walnoten | 60 | |
| 00 | Gestoofde koolvis met prei | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | koolvis | prei | 61 |
| x00 | Kabeljauw in aardappelkorst | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | kabeljauw | aardappelen | 63 |
| Lasagne met rivierkreeftjes en broccoli | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | rivierkreeftjes | lasagne, broccoli | 64 | |
| Provençaalse wijting met tomaten-selderijsaus | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | wijting | tomaten, selderij | 65 | |
| Scholfilets in zoetzure saus | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | schol | suiker, azijn, groente | 66 | |
| Gegratineerde zalmtournedos in room | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | zalm | room, tomaat | 67 | |
| Kort gebakken zalmfilet met specerijen en salsa van trostomaten | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | zalm | trostomaten, specerijen | 69 | |
| Garnalentartelettes | Gerecht 20-35 min | voorgerecht | garnalen | bloem, room | 71 | |
| Blini’s met gerookte vis | Gerecht 20-35 min | voorgerecht | paling | melk, gist, bloem | 72 | |
| Zalmrillette | Gerecht 20-35 min | voorgerecht | zalm | roomkaas, cognac | 73 | |
| Surimisoufflé | Gerecht 20-35 min | hoofdgerecht | surimiflakes | slagroom, eiwitten | 74 | |
| Garnalenkroketten | Gerecht 35 min en langer | hapje of lunchgerecht | garnalen | melk, bloem, ei | 75 | |
| Coulibiac( kulebyaka Rusland), zalmpastei | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | zalm | bloem, boter, kaas | 76 | |
| Cioppino - Italiaanse visstoofschotel | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | kabeljauw | tomaten, groente, wijn | 78 | |
| Gerookte makreelquiche | Gerecht 35 min en langer | voor- of lunchgerecht | makreel | bloem, boter, kaas | 79 | |
| Waterzooi van vis | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | zalm | forel, groenten | 80 | |
| Waterzooi van vis | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | forel | zalm, groenten | 80 | |
| Gebakken tong met venkel-Hollandaisesaus | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | tong | venkel | 81 | |
| Vispaté | Gerecht 35 min en langer | voor- of lunchgerecht | wijting | slagroom | 82 | |
| Surimitaart met waterkers | Gerecht 35 min en langer | voor- of lunchgerecht | surimiflakes | bloem, boter | 83 | |
| Terrine van zalm en paling | Gerecht 35 min en langer | voorgerecht | paling | zalm | 84 | |
| Terrine van zalm en paling | Gerecht 35 min en langer | voorgerecht | zalm | paling | 84 | |
| x | Zeeduivel a l’Américaine | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | zeeduivel | tomaten, kruiden | 86 |
| Jambalaya | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | garnalen | rijst, chorizo | 87 | |
| Zeevruchtenpaella | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | zeevruchten | risotto | 88 | |
| Provençaalse vissoep met rouille en croûtons | Gerecht 35 min en langer | hoofdgerecht | kabeljauw | groenten | 90 | |
| Olijfboter | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | boter | olijven | 92 | |
| Tartarensaus | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | saus | mayonaise, augurk | 92 | |
| Aïoli | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | saus | mayonaise, knoflook | 92 | |
| Waterkers-amandelboter | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | boter | waterkers, amandelen | 93 | |
| Basilicummayonaise | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | saus | mayonaise, basilicum | 93 | |
| Koude tomatencoulis | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | salsa | tomaten | 93 | |
| Mangosalsa | Boters, sauzen,, salsa's | bijgerecht | salsa | mango | 93 |
Vis: een echt natuurproduct 5
Vis bereiden:lekker snel en niet moeilijk 6
Bereidingstechnieken in een oogopslag 7
Productinformatie over vis schaal- en schelpdieren 8
Vis en wijn 11
Recepten met vis, schaal- en schelpdieren
Hoofdstuk 1: Amuses: luxe hapjes vooraf 12
Hoofdstuk 2: Gerechten 10-20 minuten 18
Hoofdstuk 3: Gerechten 20-35 minuten 44
Hoofdstuk 4: Gerechten 35 minuten en langer 70
Hoofdstuk 5: Boters, sauzen en salsa's 92
Index op alfabet 94