Amuses

tapass, mezze, antipasti en fingerfood

Reijer Blankenspoor, Zaandam, Albert Heijn, 1997.

Categorie: menugang

Onderwerp: amuses, tapass, mezze, antipasti, fingerfood

Serie: AH eetboekenreeks

Links:

  • de genummerde links verwijzen naar recepten van het receptenoverzicht op mijn website
  • 00 verwijzen naar op internet door anderen opgenomen beschrijvingen
  • x = zelf uitgeprobeerd
  • ! staat op mijn lijstje om uit te proberen

Terug naar Kookboekenzoeken

20 min
Links Recept Indeling
boek
Soort amuse Hoofd-
ingrediënt
Overige Blz
  Seccatarolletjes met rucola Gerecht binnen 10 min antipasti vlees   13
  Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven * Gerecht binnen 10 min mezze kaas   14
  Mosselchorizospiesjes Gerecht binnen 10 min tapas schaaldieren   15
  Hummus * Gerecht binnen 10 min mezze groenten   16
  Broccoli fritots met rucoladip * Gerecht binnen 10 min antipasti groenten   17
  Eendenborst met sherrypruimen Gerecht binnen 10 min amuse (lepel) gevogelte   19
  Amuse americain Gerecht binnen 10 min amuse (lepel) eieren   20
  Avocadomousse in tomatensaus * Gerecht binnen 10 min amuse (lepel) groente   20
  Kippenlevertjes met mangochutney Gerecht binnen 10 min amuse (lepel) vlees   21
  Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix * Gerecht binnen 10 min mezze kaas   22
  Haloumi met oregano en limoen * Gerecht binnen 10 min mezze kaas   23
  Knoflookchiligarnalen in kleine glaasjes Gerecht binnen 10 min tapas schaaldieren   24
  Chinese rolletjes Gerecht binnen 10 min fingerfood schaaldieren   26
  Croissanttoast met Madagascareend Gerecht binnen 10 min amuse gevogelte   27
  Haringtartaartje Gerecht binnen 10 min hors d'oeuvre vis   28
  Oesters in bieslookvinaigrette Gerecht binnen 10 min amuse schaaldieren   29
  Oosterse carpaccio met bosui en gember Gerecht binnen 10 min amuse vlees   31
  Sardines in korianderchilimix Gerecht binnen 10 min mezze vis   32
  Artisjokbodems met warme basilicumdressing * Gerecht binnen 10 min antipasto groente   33
00 Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta Gerecht binnen 10 min antipasto gevogelte   34
00 Canapés met gerookte kip Gerecht binnen 10 min tapas gevogelte   34
  Pastramitoast Gerecht binnen 10 min fingerfood vlees   35
  Kastanjechampignons met ansjoviscrème Gerecht binnen 10 min antipasto vis   36
  Gevulde witlofschuitjes Gerecht binnen 10 min hors d'oeuvre kaas   37
  Zwaardvis met tomatentapenade Gerecht binnen 10 min amuse (lepel) vis   38
  Manchego tostada * Gerecht 10 - 20 min tapas kaas   40
  Miniwraps met lamsham Gerecht 10 - 20 min fingerfood vlees   41
  Haringbonbons Gerecht 10 - 20 min amuse vis   42
  Kaaskletskopjes * Gerecht 10 - 20 min fingerfood kaas   43
  Gebakken oesters met citrusdressing Gerecht 10 - 20 min amuse schaaldieren   45
00 Röstikoekjes met gravad lachs Gerecht 10 - 20 min amuse vis   46
  Gepofte krieltjes met sardineboter Gerecht 10 - 20 min amuse vis   46
  Amuse met aardappel Gerecht 10 - 20 min amuse vis   47
00 Crostini met vistapenade Gerecht 10 - 20 min antipasto vis   48
  Pikante kipcroissantjes Gerecht 10 - 20 min fingerfood gevogelte   49
  Bruschetta met gedroogde-tomaattapenade * Gerecht 10 - 20 min antipasto kaas   50
  Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn * Gerecht 10 - 20 min amuse kaas   52
  Asperge-hamrolletjes in fillodeeg Gerecht 10 - 20 min fingerfood vlees   53
  Mosselen met pijnboompittensaus Gerecht 10 - 20 min mezze vis   54
  Kippaprika yakitori Gerecht 10 - 20 min fingerfood gevogelte   55
  Mini-clubsandwiches met tonijn, chorizo en ei Gerecht 10 - 20 min tapas vis   56
  Amerikaanse tortillapuntjes Gerecht 10 - 20 min fingerfood vlees   58
  Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda Gerecht 10 - 20 min hors d'oeuvre vis   59
  Canapés met rookvlees Gerecht 10 - 20 min hors d'oeuvre vlees   60
  Canapés met parmaham Gerecht 10 - 20 min hors d'oeuvre vlees   60
  Patérolletje met mosterd en ei Gerecht 10 - 20 min hors d'oeuvre vlees   61
  Pizzatoast * Gerecht 10 - 20 min antipasto groente   62
  Empanadillas met paddenstoelen en garnalen Gerecht 10 - 20 min tapas schaaldieren   63
  Albondigas Gerecht 20 min + tapas vlees   64
  Krokante potatoskins met bacon en zure room Gerecht 20 min + fingerfood vlees   66
  Gefrituurde Thaise visballetjes Gerecht 20 min + fingerfood vis   67
  Soesjes, basisrecept Gerecht 20 min + hors d'oeuvre eieren   68
  Soesjes met zalmmousse Gerecht 20 min + hors d'oeuvre vis   68
  Soesjes met geitenkaascrème * Gerecht 20 min + hors d'oeuvre kaas   69
  Clafoutis met venkel en tomaat Gerecht 20 min + amuse vis   71
  Gemarineerde geroosterde paprika’s * Gerecht 20 min + antipasto groente   72
  ’Gevuide’ krieltjes met haring Gerecht 20 min + amuse vis   73
  Wontondriehoekjes Gerecht 20 min + fingerfood vlees   74
  Paddenstoelencrostini * Gerecht 20 min + antipasto paddenstoelen   75
  Pestoricottataart * Gerecht 20 min + antipasto kaas   77
  Sushirijst, basisrecept Gerecht 20 min + sushi rijst   78
  Sushirolletjes met gerookte kip Gerecht 20 min + sushi gevogelte   79
  Sushi met garnalen Gerecht 20 min + sushi schaaldieren   79
  Sushirolletjes met tonijn Gerecht 20 min + sushi vis   79
  Drumsticks met ansjovis Gerecht 20 min + antipasto vis   80
  Piroschki met gerookte zalm Gerecht 20 min + zakoeski vis   81
  Gestoomde zalmflensjes Gerecht 20 min + amuse vis   82
  Spareribs uit Singapore Gerecht 20 min + fingerfood vlees   84
  Krokante sesamgarnalen met mangochutney Gerecht 20 min + mezze schaaldieren   85
  Spaanse kipkroketjes met rauwe ham Gerecht 20 min + tapas vlees   86
  Piroschki met kruidenricotta * Gerecht 20 min + zakoeski kaas   87
  Krokante spinaziefillorolletjes * Gerecht 20 min + mezze groente   88
  Auberginekaviaar met walnoten en feta * Gerecht 20 min + mezze groente   90
  Gemarineerde zalmfritters Gerecht 20 min + appetizer vis   91
  Thaise loempiaatjes Gerecht 20 min + appetizer gevogelte   92
  Pangsit met garnalen en gehakt Gerecht 20 min + appetizer schaaldieren   93

Inhoudsopgave

Voorwoord: Van amuse tot sushi 5

Hoofdstuk 1: Een keur aan kleine gerechtjes 6

Welke wijn bij welk hapje 9

Recepten

Hoofdstuk 2: binnen 10 minuten 12

Hoofdstuk 3: 10 - 20 minuten 38

Hoofdstuk 4: meer dan 20 minuten 64

Index

Index op alfabet 94

Index recepten per hoofdstuk 95

 

Index op soort amuse
  • Amuses
    • Eendenborst met sherrypruimen 19
    • Amuse americain 20
    • Avocadomousse in tomatensaus * 20
    • Kippenlevertjes met mangochutney 21
    • Croissanttoast met Madagascareend 27
    • Oesters in bieslookvinaigrette 29
    • Oosterse carpaccio met bosui en gember 31
    • Zwaardvis met tomatentapenade 38
    • Haringbonbons 42
    • Gebakken oesters met citrusdressing 45
    • Röstikoekjes met gravad lachs 46
    • Gepofte krieltjes met sardineboter 46
    • Amuse met aardappel 47
    • Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn * 52
    • Clafoutis met venkel en tomaat 71
    • ’Gevuide’ krieltjes met haring 73
    • Gestoomde zalmflensjes 82
  • Antipasti
    • Seccatarolletjes met rucola 13
    • Broccoli fritots met rucoladip * 17
    • Artisjokbodems met warme basilicumdressing * 33
    • Kalkoenplakjes met alfalfa-ricotta 34
    • Kastanjechampignons met ansjoviscrème 36
    • Crostini met vistapenade 48
    • Bruschetta met gedroogde-tomaattapenade * 50
    • Pizzatoast * 62
    • Gemarineerde geroosterde paprika’s * 72
    • Paddenstoelencrostini * 75
    • Pestoricottataart * 77
    • Drumsticks met ansjovis 80
  • Appetizers
    • Gemarineerde zalmfritters 91
    • Thaise loempiaatjes 92
    • Pangsit met garnalen en gehakt 93
  • Fingerfood
    • Chinese rolletjes 26
    • Pastramitoast 35
    • Miniwraps met lamsham 41
    • Kaaskletskopjes * 43
    • Pikante kipcroissantjes 49
    • Asperge-hamrolletjes in fillodeeg 53
    • Kippaprika yakitori 55
    • Amerikaanse tortillapuntjes 58
    • Krokante potatoskins met bacon en zure room 66
    • Gefrituurde Thaise visballetjes 67
    • Wontondriehoekjes 74
    • Spareribs uit Singapore 84
  • Hors d'oeuvres
    • Haringtartaartje 28
    • Gevulde witlofschuitjes 37
    • Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda 59
    • Canapés met rookvlees 60
    • Canapés met parmaham 60
    • Patérolletje met mosterd en ei 61
    • Soesjes, basisrecept 68
    • Soesjes met zalmmousse 68
    • Soesjes met geitenkaascrème * 69
  • Mezze
    • Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven * 14
    • Hummus * 16
    • Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix * 22
    • Haloumi met oregano en limoen * 23
    • Sardines in korianderchilimix 32
    • Mosselen met pijnboompittensaus 54
    • Krokante sesamgarnalen met mangochutney 85
    • Krokante spinaziefillorolletjes * 88
    • Auberginekaviaar met walnoten en feta * 90
  • Sushi
    • Sushirijst, basisrecept 78
    • Sushirolletjes met gerookte kip 79
    • Sushi met garnalen 79
    • Sushirolletjes met tonijn 79
  • Tapass
    • Mosselchorizospiesjes 15
    • Knoflookchiligarnalen in kleine glaasjes 24
    • Canapés met gerookte kip 34
    • Manchego tostada * 40
    • Mini-clubsandwiches met tonijn, chorizo en ei 56
    • Empanadillas met paddenstoelen en garnalen 63
    • Albondigas 64
    • Spaanse kipkroketjes met rauwe ham 86
  • Zakoeski
    • Piroschki met gerookte zalm 81
    • Piroschki met kruidenricotta * 87
Index ingrediënten
  • Eieren
    • Amuse americain 20
    • Soesjes, basisrecept 68

     

  • Gevogelte
  • Groenten
    • Hummus * 16
    • Broccoli fritots met rucoladip * 17
    • Avocadomousse in tomatensaus * 20
    • Artisjokbodems met warme basilicumdressing * 33
    • Pizzatoast * 62
    • Gemarineerde geroosterde paprika’s * 72
    • Krokante spinaziefillorolletjes * 88
    • Auberginekaviaar met walnoten en feta * 90
  • Kaas
    • Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven * 14
    • Pitabroodjes met geitenkaas en notenmix * 22
    • Haloumi met oregano en limoen * 23
    • Gevulde witlofschuitjes 37
    • Manchego tostada * 40
    • Kaaskletskopjes * 43
    • Bruschetta met gedroogde-tomaattapenade * 50
    • Wentelteefjes met gorgonzola en rozemarijn * 52
    • Soesjes met geitenkaascrème * 69
    • Pestoricottataart * 77
    • Piroschki met kruidenricotta * 87
  • Paddenstoelen
    • Paddenstoelencrostini * 75
  • Rijst
    • Sushirijst, basisrecept 78
  • Schaaldieren
    • Mosselchorizospiesjes 15
    • Knoflookchiligarnalen in kleine glaasjes 24
    • Chinese rolletjes 26
    • Oesters in bieslookvinaigrette 29
    • Gebakken oesters met citrusdressing 45
    • Empanadillas met paddenstoelen en garnalen 63
    • Sushi met garnalen 79
    • Krokante sesamgarnalen met mangochutney 85
    • Pangsit met garnalen en gehakt 93
  • Vis
    • Haringtartaartje 28
    • Sardines in korianderchilimix 32
    • Kastanjechampignons met ansjoviscrème 36
    • Zwaardvis met tomatentapenade 38
    • Haringbonbons 42
    • Röstikoekjes met gravad lachs46
    • Gepofte krieltjes met sardineboter 46
    • Amuse met aardappel 47
    • Crostini met vistapenade 48
    • Mosselen met pijnboompittensaus 54
    • Mini-clubsandwiches met tonijn, chorizo en ei 56
    • Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda 59
    • Gefrituurde Thaise visballetjes 67
    • Soesjes met zalmmousse 68
    • Clafoutis met venkel en tomaat 71
    • ’Gevuide’ krieltjes met haring 73
    • Sushirolletjes met tonijn 79
    • Drumsticks met ansjovis 80
    • Piroschki met gerookte zalm 81
    • Gestoomde zalmflensjes 82
    • Gemarineerde zalmfritters 91
  • Vlees
    • Seccatarolletjes met rucola 13
    • Kippenlevertjes met mangochutney 21
    • Oosterse carpaccio met bosui en gember 31
    • Pastramitoast 35
    • Miniwraps met lamsham 41
    • Asperge-hamrolletjes in fillodeeg 53
    • Amerikaanse tortillapuntjes 58
    • Canapés met rookvlees 60
    • Canapés met parmaham 60
    • Patérolletje met mosterd en ei 61
    • Albondigas 64
    • Krokante potatoskins met bacon en zure room 66
    • Wontondriehoekjes 74
    • Spareribs uit Singapore 84
    • Spaanse kipkroketjes met rauwe ham 86